Tinder Experiment

Voor het thema van deze maand: Online identiteit, ben ik een Tinder experiment begonnen. Hoeveel matches en reacties krijg ik bij een lelijke foto, met een grappige bio. En hoeveel bij een mooie foto met een simpele bio? En wat is het verschil?

VERGELIJKEN VAN EEN LELIJK EN EEN MOOI PROFIEL OP TINDER.

Het lelijke profiel kreeg verrassend veel matches. De reacties en openingszinnen gingen grotendeels over mijn foto’s en waren niet al te serieus. Bij het maximum van 99 keer swipen, kreeg ik 55 matches. Ik heb ook gevraagd waarom ze mij naar rechts hebben geswiped. Bij de één ging het per ongeluk en bij de ander voor de grap of omdat ze serieus geïnteresseerd zijn.

Voor het mooie profiel, heb ik alles uit de kast gehaald, en heb professionele foto’s laten maken. Met de slappe tekst ”yolo”, ben ik wederom onbeperkt wezen swipen. Van de 99 swipes, had ik 78 matches. De reacties waren een stuk positiever, met hier en daar een slechte openingszin of een reactie over mijn bio.

Mijn conclusie van dit experiment is, dat er wel degelijk een verschil in matches en reacties is, maar dat je Tinder nooit te serieus moet nemen.

Wees gewoon jezelf en ga naar buiten!

Deel dit via:
Redactie