Behind The Photo: Jeff Hofstede

Behind The Photo: Hoe belangrijk is social media voor jou als fotograaf? Op de STAD-website zijn wij deze maand weer bezig met een nieuw thema: Online identiteit. Voor dit thema zijn wij een dag wezen meekijken met drie fotografen uit Alkmaar. Elke fotograaf kreeg dezelfde vraag gesteld: Hoe belangrijk is social media voor jou als fotograaf?

Tijdens deze aflevering kijken wij mee met Jeff Hofstede. Jeff is begonnen met het fotograferen en het maken van foto´s door skaten. Hij filmde en fotografeerde de tricks. Jeff werkt nu al een jaar voor zichzelf en fotografeert regelmatig gebouwen in Alkmaar. Jeff probeert met zijn foto´s Alkmaar ook mooier te laten ogen.

Hij ziet Instagram als een kans om connecties te maken met mensen over de hele wereld. Door de tags en locaties die je deelt maak je het voor iedereen mogelijk om jouw foto´s te kunnen zien. Hij gelooft dat je zeker met Instagram kan doorgroeien en het meer kansen biedt dan Facebook.

Zijn tip naar de jongeren toe: ,,Ga fotograferen en neem zo veel mogelijk opdrachten aan. Of je nou wel of niet betaald krijgt, je kunt er uiteindelijk groter mee worden.” Dus jonge fotografen in de dop, blijf fotograferen en posten!

Ben je benieuwd hoe het achter de schermen met Jeff ging? Bekijk dan de video!

Deel dit via:
Redactie