Niks te verbergen, maar wel te beschermen – Is jouw privacy veilig?

“Ik heb toch niks te verbergen.” – Dé zin die je overal hoort sinds de privacy steeds meer het onderwerp is in het nieuws. Maar heb je dan ook niks te beschermen? Wij hebben een aantal stagiairs gefilmd met verborgen camera’s en voor de hand liggende en neppe conclusies getrokken uit hun gedrag. Een flink aantal social media platformen doen dit namelijk ook, en verkopen het vervolgens door aan andere bedrijven. Dit kan vervolgens weer invloed hebben op bijvoorbeeld je sollicitatie gesprek omdat Facebook concludeert dat je een onrustig persoon bent omdat je vaak klikt met je muis op het scherm. Om die reden en om te laten zien dat je echt wel iets te beschermen hebt hebben wij dit filmpje voor jullie gemaakt! Benieuwd naar hun reactie en hoe dit afloopt? Kijk snel de video!

Deel dit via:
Redactie