Online identiteit – INSTAFAME

In dit item gaan we het hebben over Instagram, en over de jonge bekende instagrammers die hun fame via instagram hebben gekregen.

Maar hoe doen ze dat? Hoe kunnen ze nog zo jong zijn en nu al 3.000+ volgers hebben?! Dat hebben wij gevraagd aan een paar InstaFamers uit Alkmaar! Ben jij ook zo benieuwd? Lees dan vooral verder.

Het interview
Wat is je doel met instagram?

@mendiewijker :
Mijn doel met Instagram is voornamelijk om andere te inspireren, maar vooral heel veel plezier te hebben door het ontmoeten van andere Instagrammers en het maken van nieuwe foto’s. Ik wil zoveel mogelijk proberen mijzelf te laten zien.

@lifeaschelsey :
Toen ik begon met Instagram, gebruikte ik het voornamelijk om mijn blog/nieuwe blogposts te promoten. Nu gebruik ik Instagram daar nog steeds voor, maar dat promoten is meer verplaatst naar Stories. Met mijn foto’s wil ik voornamelijk anderen inspireren.

@xxiljaa :
Ik vind het leuk om mijn foto’s te delen en dat ik daarmee mensen kan inspireren. Als er samenwerkingen uitkomen is het natuurlijk ook altijd erg leuk!

@nikkiokker :
Het is heel dubbel voor mij. Aan de ene kant zou ik heel graag een grote fashion instagrammer willen zijn zoals heel veel andere meiden met veel verschillende outfit foto’s om andere te inspireren.

Fashion is een grote hobby van mij. Ik ben dagelijks bezig met verschillende outfits te combineren. En die creativiteit op Instagram uitoefenen is dan ook extra leuk. Maar tegenwoordig zien de foto’s van andere er zo ontzettend perfect uit dat het soms niet eens meer op de werkelijkheid lijkt. Ik wil wel echt blijven en ook nog een stukje van mijn persoonlijkheid met de wereld delen.

Op mijn Instagram plaats ik nu vooral foto’s met outfits die ik tof vind. Soms doe ik een modellen shoot en deel ik dingen uit mijn dagelijks leven die ik zelf heel leuk vind.

Op langer termijn wil ik mij meer ontwikkelen in mooiere foto’s maken en meer volgers krijgen die kunnen lachen om mijn posts of geïnspireerd raken door bijvoorbeeld een kleding stuk of plek waar ik ben geweest. Maar nogmaals het moet wel mijn persoonlijkheid uitstralen, zodat het niet te zakelijk word en je ook nog mijn creativiteit er in terug ziet

@milapastelofficial :
Ik wil uiteindelijk een inspiratie bron zijn waar mensen vragen kunnen stellen, ideeën uit kunnen halen en om hulp kunnen vragen!

@Laaaauritaa :
Ik heb eigenlijk helemaal geen doel. ik plaats wat ik leuk vind en doe het meer voor mezelf.

@Fleurdonker_ :
Het is eigenlijk best wel een dingetje. Ik heb niet echt een bepaald doel, maar soms wil je wat overbrengen naar mensen. Ik heb dus ook wel eens gehad dat ik een hele feministische post heb geplaatst en dat ik dat feministische overbreng. Het is niet echt een bepaald doel alleen. Ik vind het meer het delen van een lifestyle wat je creëert op een platform.

@Lizzybos :
Ja, goeie vraag.. Ik weet het eigenlijk niet. Op het moment heb ik dan wel veel bedrijven waarvoor ik foto’s maak en het lijkt me ook echt heel leuk om er later ook echt iets mee te doen. Dus ik weet het niet. Ik hoop het wel uiteindelijk.

@kimvanweering :
Ik heb niet echt iets, nee. Begon een jaar geleden als experiment. Ik had wel insta maar gewoon voor de fun. Toen zag ik een item op RTL late night over een groep meiden die in heel korte tijd ineens influencer waren geworden. Ik dacht: zou mij dat ook lukken met m’n reisfoto’s?

Hoe kom je aan jouw volgers?

@mendiewijker :
Ik ga heel erg de interactie aan met mijn volgers en de mensen die reageren en liken op mijn foto’s. Ik probeer zoveel mogelijk terug te liken en terug te reageren, hierdoor groeit mijn engagement (verhouding tussen je volgers en likes) en mijn volgers dus.

@lifeaschelsey :
Ik heb momenteel niet zo veel volgers (2.700). Ik heb dit account sinds 2016. Sinds ik echt actief post en meer hashtags gebruik, heb ik meer volgers gekregen. De engagement groepjes hebben ook zeker meegeholpen.

@xxiljaa :
Door zelf ook mensen te gaan volgen.

@nikkiokker :
Ik zit al een langere tijd op Instagram. Ik denk vanaf het begin, want ik mocht geen Facebook en ook geen twitter. Eerst waren het vooral vrienden die mij volgde. Daarna begon ik met een blog genaamd Stuffbynikki.com . Deze werd erg goed bekeken. Ik kreeg op een gegeven moment 1000 bezoekers per maand, maar ik vond beeld leuker dan schrijven en daarom ben ik gestopt met de blog.

Ook kreeg ik veel aanvragen of ik dingen wilden reviewen op mijn blog. In het begin vond ik dat heel leuk, maar eindstand werd mijn blog steeds commerciëler. In iedergeval, door mijn blog gingen veel meiden mij volgen.

Ook deed ik vorige zomer mee met een aantal video’s van Kalvijn. Zijn fans gingen na die video’s mij massaal volgen wat ik overigens super gaaf van ze vond. Eigenlijk komen volgers van allerlei kanten.

Overal waar ik kom ontmoet ik nieuwe mensen en ik doe ook vaak met dingen mee. Workshops, events, modellencontesten, winacties, trainingen, festivals, stages, vakanties. En naast activiteiten werkt mijn youtube kanaal ook leuk mee. Daar heb ik ook wel een aantal volgers aan over gehouden

@milapastelofficial :
Ik ben in augustus 2017 begonnen met mijn Instagram, toen tekende ik nog portretten. Zo ben ik eigenlijk door met veel mensen te praten en zelf ook terug te volgen steeds meer gaan groeien!

@Laaaauritaa :
Geen idee eigenlijk. Ik heb er niet bewust naar gezocht om nieuwe volgers te krijgen. Ik plaats gewoon wat ik leuk vind en blijkbaar vinden mensen dat leuk!

@Fleurdonker_ :
Uhmm. Ja dat is eigenlijk wel een lastige vraag. Sommige mensen vragen ook “koop je je volgers”, nou dat doe ik iniedergeval niet, Maar ik heb niet echt een specifieke tactiek of zo.

@Lizzybos :
Ik krijg heel vaak de vraag, maar ik zou het zelf echt niet weten. Het is ook best wel snel gegaan. Ik denk gewoon door mijn foto’s.

@kimvanweering :
Op een natuurlijke manier, ik koop geen volgers. Aan het begin steeg ik heeeel hard (zo’n 1000 – 2000 volgers per maand) – nu blijf ik al een tijdje hangen rond de 7100, ook omdat ik door mijn drukke werk iets minder actief ben.
Ik zoek veel interactie met andere accounts die ik tof vind, die checken dan vaak mijn account weer en besluiten dan om me wel of niet te volgen.

Wat is jouw favoriete instagram foto?

Wat betekent instagram voor jou?

@mendiewijker :
Op dit moment betekend Instagram best wel veel. Ik volg zelf een communicatie opleiding en krijg veel mee over trends en strategie ontwikkeling. Voor mezelf is het ook een kanaal om bepaalde dingen toe te passen en de effecten hiervan mee te krijgen, waardoor ik weer kennis heb over Instagram die ik toepas in projecten, stages etc. Het is wel mijn doel om mijn Instagram zo groot mogelijk te maken en om gewoon een inspiratiebron te zijn voor meiden net zoals ik.

@lifeaschelsey :
Instagram is voor mij een creatieve uitlaatklep, maar ook een kanaal om te connecten met andere bloggers/Instagrammers. Ik heb door dit platform superveel leuke meiden leren kennen waar ik zelf ook weer van leer en geïnspireerd door raak.
Het is meer dan enkel een foto-app voor mij.

@xxiljaa :
Best veel en ik steek er dan ook wel wat tijd in, ik vind het vooral erg leuk om mijn foto’s te delen en ook omdat je weer andere mensen leert kennen!

@nikkiokker :
Als ik er over nadenk veel, naast Snapchat en WhatsApp is het mijn meestgebruikte app. Iedere dag kijk ik wel even wat mijn favoriete Instagram personen hebben geplaatst. Ook kan ik door Instagram zien wat mijn vrienden doen, hierdoor blijf ik up-to-date als ik hen een tijdje niet heb gezien. Uit Instagram haal ik veel inspiratie voor bijvoorbeeld nieuwe kleding, foto’s, youtube video’s en plekken die ik graag zou willen bezoeken.

Naast het delen van dingen met mensen gebruik ik ook Instagram om de mening te vragen van andere en doe ik heel vaak mee met winacties. Door instagram ben ik nieuwsgieriger geworden naar andere landen/ mensen en het contact / de interactie wat je kan hebben is ook heel erg leuk. Ik heb best een aantal meiden en jongens via Instagram leren kennen

@milapastelofficial :
Instagram is voor mij een inspiratie bron! Ik zie zoveel getalenteerde mensen op Instagram en word daar altijd blij van. Ik heb zoveel mensen leren kennen via Instagram waar ik ook mee afspreek nu regelmatig. Zelfs in mijn aanstaande video van de lancering zitten 3 modellen die ik heb leren kennen via Instagram!

@Laaaauritaa :
Voor mij is het eigenlijk een album van alle leuke momenten die ik heb mee gemaakt.

@Fleurdonker_ :
Het zou best wel veel kunnen betekenen, maar ik probeer het juist wat meer los te laten want het beïnvloedde eigenlijk best wel mijn leven. Ik werkte wel eens voor Instagram of voor sponsoren met geld. Producten die ik kreeg opgestuurd, en dan ben je er wel echt continu mee bezig. Alleen maar in die telefoon gezogen. En nu probeer ik gewoon meer te leven voor mezelf in plaats voor Instagram

@Lizzybos :
Ja eigenlijk wel veel want ik ben er veel mee bezig, dus als het in eens weg zou gaan zou ik dat best wel k*t vinden.

@kimvanweering :
Een leuke hobby en een platform waar ik veel leuke mensen heb leren kennen.

Wat betekenen de likes voor jou?

@mendiewijker :
momenteel hang ik bijna met elke foto rond de 600 likes, dus ik streef ernaar om nu meer richting de 700-800 te gaan. Als ik nu minder dan 600 likes haal ben ik nog niet tevreden. Ik hecht dus best wel veel waarde aan mijn likes. En ik kan ook ontevreden raken, ondanks dat het evengoed een superleuke foto kan zijn.

@lifeaschelsey :
Ohh, dat is een goede. Ik zie het vooral als een soort waardering voor de content die ik creëer. Ik vind het leukste aan Instagram het creëeren van content, dus het is dan wel fijn als meerdere mensen het waarderen en niet alleen je moeder en oma 😉.

@xxiljaa :
Niet veel, ik lette er eerst best wel op maar het maakt mij eigenlijk niet uit hoeveel volgers of likes ik heb.

@nikkiokker :
Dat maakt mij helemaal niet uit. Mensen volgen mij om verschillende reden en als ze de post leuk vinden, vind ik dat ook heel leuk, maar als ze hem geen like geven is het ook niet erg.

Toch geeft een like wel een positief gevoel moet ik toegeven. Je krijgt dan toch een soort bevestiging dat de foto leuk of mooi is. Kijk op mijn leeftijd is bijna iedereen wel eens onzeker geweest en als je dan van andere hoort dat je er goed uit ziet kan je daar toch blijer van worden.

Niet dat ik likes nodig heb om te weten dat ik er een keer leuk uit zie of om mij beter te voelen, maar het kan wel een fijn effect hebben op je gevoel”

@milapastelofficial :
De hoeveelheid maakt mij niet uit! Ik zie alles als een proces en laat het gaan zoals het gaat. Ik hou meer van reacties en zet onder me foto ook altijd een stukje tekst, wat ik heb gedaan of wat me voortgang is met mijn onderneming. Al heb ik 100 likes en 50 reacties en 20 berichten in me inbox dan geef ik het meeste om de berichten in de inbox en klets met mijn volgers!

@Laaaauritaa :
Eigenlijk betekenen de likes persoonlijk niets voor me. Als ik er zelf maar trots op ben en het leuk vind om het op instagram te plaatsen.

@Fleurdonker_ :
Ik denk ombewust toch wel veel, want als je eenmaal ziet dat 400+ mensen het leuk vinden, dan doet het toch wel iets met je. Dat is dan toch wel een bevestiging die heel veel mensen zoeken op Instagram. Terwijl het eigenlijk helemaal niet nodig is, maar dat is mijn mening!

@Lizzybos :
Persoonlijk vind ik 700+ likes genoeg.. maar het betekend niet echt veel voor me. Ik kijk er niet echt naar.

@kimvanweering :
Leuk om te weten dat mensen je foto leuk vinden maar verder hecht ik er niet te veel waarde aan.

Vond jij dit nou ook een leuke item, laat dan vooral dat in de reacties achter!

Deel dit via:
Redactie