The Big Lebowski in Filmhuis Alkmaar

Op 14 mei was STAD aanwezig bij ‘The Dude Day’, oftewel het 20-jarig bestaan van de filmklassieker ‘The Big Lebowski’. De grootste zaal van Filmhuis Alkmaar was volledig gevuld met diverse generaties.

Waar gaat The Big Lebowski over?
The Big Lebowski gaat over Jeffrey “The Dude” Lebowski, die wordt aangezien voor zijn naamgenoot; een miljonair met grote schulden. Hij krijgt bezoek van twee mannen die deze schuld komen innen. Om kracht bij daad toe te voegen urineert één van hen op het tapijt van “The Dude”. Hij is hier kapot van en gaat opzoek naar een vergoeding van zijn tapijt en raakt verwikkeld in diverse problemen…

Lovende reacties
Tijdens de film werd er gelachen om verschillende scenes en herkenbare quotes, zoals “My carpet really tied the room together” en “Shut up Donny”. De film werd afgesloten met een luid applaus van het publiek en lovende reacties. Zelfs na 20 jaar is The Big Lebowski nog een film waar jong en oud van blijft genieten.

Kijk hier naar onze aftermovie!

Deel dit via:
Redactie