Graphic novel – RAAF

,,RAAF gaat over een jongen die een beetje anders is dan de rest”

Wij van STAD hebben Lisa Baijs geïnterviewd over haar graphic novel: RAAF. Een graphic novel is een stripverhaal met het karakter van een roman, met serieuzere ondwerpen.

Het schrijven en illustreren van het boek RAAF begon eind 2015 met een simpel concept, wat in 2016 al snel uitgroeide tot een persoonlijk project met een diepere metaforische betekenis. De mening en visie op bepaalde dingen worden uitgedrukt in de graphic novel. Een persoonlijk verhaal met een duister randje, vertaald in prachtige tekeningen.

RAAF gaat over een de jong-volwassen jongen, Raaf. Hij voelt zich anders dan andere mensen; een beetje een vreemde vogel, zo gezegd.
Hij heeft geen sociale contacten met mensen en voelt zich daardoor vaak eenzaam. Wel leeft hij met veel kraaien, kauwen en raven in zijn kleine appartement.
Het boek snijdt een aantal universele onderwerpen aan, zoals de verschillende mooie, maar óók minder mooie aspecten van alleen zijn, depressie, het vinden van eigen identiteit.

De graphic novel: Raaf, kan momenteel hier besteld worden, op de website van Lisa, via het contactformulier.

Maandag 21 mei, 2e pinksterdag, is er in de Odeon een boekrelease party.
Tijdens dit evenement vertelt Lisa over haar Graphic novel, er zijn originele schetsen en pagina’s te bewonderen en het boek kan tevens worden gekocht. Ook vieren we dat het boek er is!

Het evenement is gratis toegankelijk, voor iedereen. Zorg dat je er bij bent!
Café de Odeon, Hekelstraat 19, 1811 BL Alkmaar

Wil je Lisa volgen? Check haar Instagram en Facebook!

Deel dit via:
Redactie