Pride Alkmaar 2018

STAD sprong 26 mei op een grote versierde boot voor het meest kleurrijke evenement van het jaar: Pride 2018. Dit om de acceptatie en integratie van transgenders, lesbisch-, homo- en biseksuele inwoners te vergroten in Alkmaar en omstreken.

Het was een bijzondere dag! Vol muziek, mooi aangeklede mensen en vooral feest. Want tijdens deze dag vieren we dat we in Nederland de vrijheid hebben te zijn wie we zijn. Begin van de middag begon de grachtenparade, waar allerlei versierde boten mee vaarden. Ook de jongerenboot vaarde mee! De grachtenparade is uitgegroeid tot het hoogtepunt van de Roze Week in Alkmaar. Ook dit keer was het weer een groot succes en eindigde de parade weer op het bekende Waagplein. Hier ging het feest verder tot in de late uurtjes.

Benieuwd hoe de jongerenboot er tijdens de grachtenparade uitzag? En wie er mee vaarden? Bekijk dan de video!

Deel dit via:
Redactie