Heb jij ook een goed idee?

Music United

De twintigjarige Gregory Chong uit Alkmaar luistert, produceert en ademt muziek. Hij vindt dat jonge muzikanten tegenwoordig te weinig tijd en ruimte hebben om met elkaar muziek te maken. ,,Dat moet anders”, dacht hij. En daarmee ontstond zijn initiatief: Music United.

Music United is een collectief van jonge artiesten en muzikanten uit Alkmaar en omstreken. Deelnemers zijn tussen de 16 en 25 jaar en zijn net als de organisator wild van muziek. Music United is een creatieve broedplek met de nadruk op de diversiteit tussen genres. De jongeren krijgen hier de tijd en ruimte om met elkaar te oefenen, te discussiëren en te experimenteren met muziek.

Music United bestaat uit vijf oefensessies. Hierbij krijgen de jonge muzikanten hulp en advies van ervaren muzikanten en coaches. Alles mag! Schrijven, covers maken, eigen nummers produceren, rappen en alles wat daartussen past. Tot slot treedt de groep jonge talenten op tijdens de grote eindshow!

Image by Gregory Chong


Fase: Voorbereidingsfase