Heb jij ook een goed idee?

Queer Kamp 2019 (Regio Alkmaar)

Daan Hin (18 jaar)  en Maartje Bakker (19 jaar) zijn twee ondernemende jongeren die zich al geruime tijd inzetten voor de LGBT+ comunnity in Alkmaar en daarbuiten. Ook dit jaar pakken zij het groots aan, door een kampeerweek te organiseren voor LGBT’ers en iedereen die zich hiermee verbonden voelt. 

LGBT+ staat voor, zoals de meesten wel weten, Lesbian (Lesbisch), Gay (Homoseksueel), Bisexual (Biseksueel), Transgender en alles wat niet genoemd is in dit spectrum. Kortom, alle seksuele en gender identiteiten die niet “de norm’’ zijn. Daan en Maartje zijn apentrots dat zij ook tot deze community behoren en verkondigen dat graag naar de buitenwereld. Al een jaartje of vier houden zij zich bezig met verschillende LGBT+ activiteiten in de regio. Met als doel  in de regio Alkmaar de acceptatie en kennis over LGBT+ te vergroten.

De kampeerweek
Het Queer Kamp 2019 (Regio Alkmaar) wordt een kampeerweek vol plezier. Met dit project willen Daan en Maartje de LGBT+ jongeren en hun allies (dit zijn betrokken supporters van de LGBT+) uit hun stressvolle omgeving halen en ze een tijdelijk gevoel van “thuis zijn en welkom zijn” geven. Tijdens dit kamp zullen jongeren die zich verbonden voelen met de LGBT+ gemeenschap welkom zijn voor een week vol sport, spel, creativiteit, coaching en vertier. Dit alles om samen verbonden te zijn, vriendschappen te sluiten, te praten over persoonlijke ervaringen en van elkaar te leren. En natuurlijk een hele hoop lol te beleven.

Missie
Het doel van Daan en Maartje is jongeren in en rondom de LGBT+ community samen te brengen en te verbinden. Zij weten uit eigen ervaring dat veel jongeren nog worstelen met problematiek rondom de LGBT+ community. Denk hierbij aan onzekerheid, pesterijen, agressie, stress en allerlei andere factoren die helaas nog steeds spelen. Tijdens deze week willen de organisatoren een veilige basis creëren en jongeren helpen door middel van activiteiten vanuit een positief perspectief. Zo willen zij bijdragen aan een klein beetje extra zelfvertrouwen bij deze jongeren en hopen ze dat de betrokken jongeren elkaar steunen en helpen. Queer Kamp 2019 moet een week zijn waarin je volledig jezelf kunt zijn en aan andere kunt laten zien wie je bent.

De kampeer trip vindt plaats op het Scoutingterrein Don Bosco in Alkmaar in de zomervakantie van 2019. Wil jij je opgeven voor Queer kamp? stuur dan een e-mail naar: daanhinqe@outlook.com


Fase: Voorbereidingsfase