CULTUUR CHECK: STEDELIJK MUSEUM

STAD gaat op zoek naar dé culturele plekjes voor jongeren. Hoe cultureel is Alkmaar nou eigenlijk? En is het aanbod überhaupt interessant voor de jeugd. In STAD’s Cultuur Check zoeken wij dat voor jou uit.

met vandaag in de hoofdrol:

Het Stedelijk Museum!

In deze Cultuur Check gaan wij een kijkje nemen in het Stedelijk Museum. Het museum is er voor de mensen die van kunst houden. Het Stedelijk Museum bestaat al sinds 1875 en is daarom een van de oudste Musea van Nederland. Het Museum laat de rijke geschiedenis van Alkmaar zien en alles daaromheen. Ook presenteert het Museum de collectie van de Bergense School. Wij van STAD hebben een blik mogen werpen op de kunst in het Museum en hebben daarnaast een interview afgelegd met Saskia Nyst, Educator van het Stedelijk Museum. We hebben interessante antwoorden gekregen op de vragen.

Ben jij benieuwd naar de antwoorden en de beelden van het Museum? klik dan op de video hieronder!

Deel dit via: