LEF ZONDER GRENZEN

Voor het thema van de maand lef zijn wij van STAD op bezoek geweest bij drie bijzondere jongeren: Fatih, Lisa en Remy. Twee van deze jongeren zijn geselecteerd voor de Paralympics. De Paralympics zijn de Olympische Spelen voor mensen met een beperking.  

Op elf jarige leeftijd belandde Fatih in het ziekenhuis door een hersenvliesontsteking. Zenuwen bij zijn wervels zijn hierdoor beschadigd, waardoor hij spastisch is geworden en niet meer kan praten. Maar dit houdt hem niet tegen om raps te schrijven.

”Ik was vroeger een ontzettend leuke jongen om te zien. Ik kon alles en bam, totdat dit mij overkwam. Wat ik nu ga typen is niet fijn. VU en RMC gebruikte mij als proefkonijn. Dit is waar gebeurd en had niet moeten gebeuren, niet gehandicapt geboren knoop dit goed in jullie oren!’’

Lisa speelt handbal en Remy rijdt paard. Zij zijn geselecteerd voor de special olympics in Abu Dhabi. In maart 2019 zullen zij hun uiterste best doen om een trofee te winnen. Wij geloven dat zij het kunnen.

Deze drie jongeren tonen veel lef en laten zich door niets of niemand tegen houden. Wij wensen ze veel succes!

Heb jij ook het lef?!

“Waar haal jij het lef vandaan?”

Dat vragen wij ons bij stad veel af.

“Hoe durf je dat?!”
“Hoe heb jij daar de ballen voor?!”

Deze maand gaan wij dappere verhalen zoeken van mensen. Activisten, dragqueens, sporters en nog meer. En natuurlijk onze eigen angsten proberen te overwinnen. Houd onze website in de gaten voor meer!

Deel dit via:
Redactie