Indian Summer 2018

Weken van tevoren werden outfits gepland, de weer apps werden elke dag gecontroleerd en glitters werden gekocht in overvloed. Op 29 juni was het dan eindelijk zo ver, de achttiende editie van Indian Summer begon! Het grootste festival van de noordkop had geen beter weekend kunnen kiezen; de zon was volop aanwezig en overal waar je keek zag je mensen met een drankje in hun handen.

Vrijdag
Vrijdagmiddag om 16:00 uur gingen de hekken open en de eerste bezoeker betrad het festival terrein. De foodtrucks en barmedewerkers stonden klaar voor een drukke avond en door de speakers over het hele terrein was muziek te horen. De mainstage werd op vrijdag geopend door ‘My Baby‘, een Nederlands-Nieuw-Zeelandse band. Zij werden opgevolgd door Di-rect en Broederliefde. Naast de Mainstage was er ook nog een jaren ’80 podium: Barbapapa. Hier kwamen op vrijdag onder andere Praia Del Sol en Daredevils. Aan de andere kant van het terrein lag nog de Turn Up stage, het podium waar vooral de jongere bezoekers van het festival te vinden waren.

Toen wij aan de bezoekers van vrijdag vroegen voor wie zij nou eigenlijk naar Indian Summer kwamen werd er unaniem antwoord gegeven: De Jeugd van Tegenwoordig. Want je kon er niet omheen, De Jeugd is en blijft levend onder verschillende doelgroepen. Men had hoge verwachtingen van de groep, welke compleet waar werden gemaakt. Ondanks dat zanger Willie Wartaal in een rolstoel op het podium zat, zorgde De Jeugd voor een spetterende afsluiting van de eerste festival dag.

Zaterdag
Terwijl op vrijdag de gemiddelde bezoeker rond de 20 jaar was, was de zaterdag drukker bezocht door volwassenen. Dit mede door de line-up die zeer divers was. De jongere generatie was vooral te vinden bij Lil’ Kleine, Boef en Donnie & Joost. De oudere generatie was daarentegen blij met Nick & Simon, Danny Vera en Guus Meeuwis. Toch was het grootste feest van het weekend niet bij deze grote namen te vinden. Er werd het hardste meegezongen tijdens De Tante Joke Karaoke Band, wat enigszins te verwachten was met zo’n naam. Deze mannen zetten samen met de bezoeker een groot meezing spektakel neer op de Barbapapa. Dit was ook het optreden waarbij de meeste generaties samen te vinden waren.

Op deze zaterdag spraken wij bezoekers Anica (17) en Seranda (18) over hun favoriete act: “Wij vonden by far joost en donnie de leukste act van de zaterdag. Toevallig waren zij ook de enige act waar we voor kwamen, dus ze waren al snel de leukste. Gewoon lekker meeschreeuwen met beuknummers die vrijwel nergens over gaan zoals, ‘LANGEE’ en ‘meeuw’, en ondertussen continu op en neer springen en stuifzand afkomstig van de moshpit één meter achter je van je hoofd afwrijven. Het was gewoon één groot feestje, of zoals zij zouden zeggen, een vlotte boel.”

Toevoegingen
Naast de drie podia had Indian Summer nog een aantal andere leuke toevoegingen. Zo was er een Après ski bar, een groot roze opblaasbaar kasteel van De Jongens van het Feest en er werd rondgereden met een bierfiets. Ook werd er aan het milieu gedacht door middel van de bekerstreet: een tent waarbij je plastic bekers kon inruilen voor muntjes.

De favorieten van STAD
Favoriete foodtruck: de Loempia kraamFavoriete optreden: De Tante Joke Karaoke BandFavoriete stage: MainstageFavoriete toevoeging: de Après ski bar.

Ben jij gefotografeerd door ons, maar staat je foto niet op de website? Stuur ons dan gerust een DM op Instagram of Facebook!

Deel dit via:
Redactie