Voeding op festivals

Lekker dansen, lekker swingen, Je bent met je vrienden op een festival en je begint al erg veel honger te krijgen. De ene vriend gaat naar de vegetarische sandwich kraam en de ander naar de patatkraam. Oh jee, nu? Wat moet je gaan eten? Waar heeft je lichaam behoefte aan voor, tijdens en na zo’n intensieve en drukke dag? Wij hebben dat ook aan enkele foodbloggers gevraagd en hebben voor jou alles op een rijtje gezet zodat je de volgende keer de juiste keuze maakt. In dit artikel lees je alles over voeding op festivals.

Voor: het ontbijt is een belangrijke maaltijd want op een lege maag kom je namelijk niet ver. Het is belangrijk om veel koolhydraten, vetten en eiwitten te eten. Hierdoor worden de stoffen geleidelijk opgenomen en kan je langer genieten! Een paar lekkere volkorenbroodjes met een glas melk is al meer dan voldoende. Een kom yoghurt met vers fruit en muesli is ook aan te raden. De koolhydraten die hierin zitten zorgen ervoor dat je onder andere niet na 2 uur straalbezopen op de grond ligt. Ook is het belangrijk dat je van tevoren genoeg water drinkt. Vergeet niet een lekkere snack mee te nemen als tussendoortje op het festival, denk hierbij aan een noten of een mueslireep.

Tijdens: als je alcohol gedronken hebt, heb je vooral zin in een vette hap. Je lichaam geeft een signaal af dat je toe bent aan iets ongezonds. Als je iets vets eet tijdens een dagje feesten is het beter dan helemaal niks eten, het draagt alleen niet bij aan gezonde voeding. Het geeft je een vol gevoel maar vet eten mist bepaalde voedingstoffen zoals vitamines en mineralen. Gelukkig kom je op steeds meer festivals ‘gezondere’ eetkraampjes tegen. Probeer te kiezen voor vers klaargemaakte producten die ook wat meer eiwitten bevatten, zoals een wok-gerecht, een broodje kip, fruit, een Bonenburger of eten met Avocado.

Na: na het festival ben je natuurlijk helemaal kapot van de hele dag feesten. Je lichaam heeft rust nodig en bepaalde voedingsstoffen. Als je een kater hebt is het goed om voeding met vitamine C en E te eten. Dit kan je vinden in groenten en fruit maar ook in noten en vis etc. Ook moet je voldoende drinken. Drink veel water en eet een grote bak vers fruit.

Info:
-Merel Wildschut ‘De groene meisjes
-Tessa de Boer, student Voedingsdeskundige

Featured image by Eten op rolletjes

Deel dit via: