Vakantie voor de studenten portemonnee

Ben je ook een van de arme studenten die geen werk heeft of wel werk heeft maar niet zo veel verdient, waardoor je geen cent te makken hebt offffff ben jij gewoon gierig??? Als student kan je natuurlijk ook gewoon op vakantie, maar hoe?? Na al dat harde studeren wil je wel kunnen genieten van een lekkere vakantie! En geloof ons: ook als je weinig geld hebt kun je op een leuk tripje gaan! We kennen de struggle van het blut-zijn allemaal wel, maar WAT NU??

Droomvakanties
Niet genoeg geld hebben voor een dure vakantie met festivals voor jou en je vrienden in het buitenland? Goedkoop op reis gaan lijkt soms als een onmogelijke opdracht, maar wij hebben een aantal vakanties voor jullie als studenten uitgezocht zodat ook jullie op vakantie kunnen!! Zorg dat je ruim van tevoren begint met het plannen van je vakantie, anders wordt het steeds duurder en duurder. Als je niet per se in de zomervakantie hoeft te gaan, doe dit dan ook niet! Want tijdens het hoogseizoen zijn de prijzen voor een vakantie onbetaalbaar. Buiten het hoogseizoen (dus als de vakanties weer voorbij zijn) zijn de kosten een stuk lager.

Tropisch  op vakantie
Wil je liever naar een verre bestemming in het buitenland? Je kunt altijd een last minute boeken als je nu nog niet weet waar je naartoe wilt gaan, of niet weet hoeveel geld je dan hebt gespaard. Naar Griekenland gaan in Chersonissos, losgaan in de bekende clubs en de drukke uitgaansplekken ontdekken. Dan heb je wel een groter budget nodig maar dat hoeft niet te betekenen dat het onbetaalbaar is. Ook heb je in Spanje mooie hotels of appartementen voor niet al te veel geld waar je lekker kan eten, zwemmen en zonnen. Ook zijn er in Gambia leuke plekken waar je naartoe zou kunnen om lekker te genieten van de mooie stranden. De struggle om zoveel geld uit te geven voor vakantie, terwijl je er ook andere leuke dingen mee kan doen, als bijvoorbeeld festivals of activiteiten dichterbij huis is soms best zwaar en al helemaal voor studenten.

Met je ID weg van huis
Er zijn veel bestemmingen binnen Europa waar je voor een koopje kunt verblijven. Er zijn ook plekken waar je heel goedkoop naartoe kunt gaan, maar het verblijf daar wel heel duur is, denk aan Londen, Rome, Stockholm of Parijs. Als student moet je eerder denken aan steden als Praag, Dublin, Krakow of Berlijn. Daar kun je goedkoop naartoe reizen en lekker goedkoop eten en verblijven. Je kan ook de zomervakantie in Nederland doorbrengen door naar leuke goedkope of gratis festivals te gaan met je vrienden, lekker naar het strand te gaan, steden te bezoeken in Nederland of een weekje met vrienden weg.

Featured Image By Deanna Ritchie, Via

Deel dit via: