Mentaal Centraal: Zorg dat jij erbij bent!

Joehoee! Even een update: De dames van Mentaal Centraal, Mitzi en Evi, zijn heel lekker bezig. Ondertussen is het programma compleet en komt deze bijzondere dag steeds dichterbij!

De Alkmaarse Mitzi (19) en Evi (17) organiseren 16 september Mentaal Centraal op Stadsstrand de Kade. Tijdens deze dag proberen de organisatoren mentale problematiek een positieve draai te geven, doormiddel van muziek en creativiteit.

Mitzi en Evi zijn meerdere malen in behandeling geweest voor hun eetstoornis en depressie en hebben de nodige dingen meegemaakt tijdens hun behandeltrajecten. Tijdens hun laatste opnamen leerden zij elkaar kennen en ontstond daar een mooie vriendschap. Momenteel gaat het goed met de twee organisatoren en besloten zij een positieve draai te geven aan hun verleden.

En daarmee ontstond Mentaal Centraal. Een bijzondere dag waarbij allerlei facetten voor een positieve vibe moeten zorgen. Het wordt een dag waar ideeën worden uitgewisseld en gesprekken over dit onderwerp kunnen worden gevoerd. De bezoeker kan genieten van muziek, workshops en de relaxte sfeer van de locatie. Tijdens Mentaal Centraal zullen diverse artiesten en optredens te zien zijn. Sommige daarvan hebben een connectie met het onderwerp en geven hun creatieve vertaling hieraan.

Door hun eigen historie weten de organisatoren dat veel leeftijdsgenoten worstelen met mentalen problemen. Zij willen jongeren en volwassen uit hun omgeving samenbrengen zodat er ruimte is om elkaar te ontmoeten en hier mogelijk over te praten. ,,We doen geheimzinnig over depressie en alles daaromheen, maar veel meer jongeren en volwassenen kampen met dit probleem. We zouden daar niet zo moeilijk over moeten doen.”, zegt Mitzi.

Zorg dat jij er 16 september bij bent. Het wordt namelijk een dag om nooit te vergeten.

Mentaal centraal Stadsstrand de Kade

Featured image by Mitzi Langenberg en Evi Kee
Poster by Shanya Steen

Deel dit via: