NIEUW THEMA: MENTALE GEZONDHEID

Wist je al dat STAD iedere maand een maatschappelijk thema aankaart? Dat houdt in dat we allerlei actuele onderwerpen onderzoeken, uitlichten en hier iets tofs over maken! De maand november staat in het teken van: Mentale Gezondheid!

Waarom? Nou omdat jouw mentale gesteldheid hartstikke belangrijk is! Wist je namelijk dat drie op de tien jongeren zich depressief voelen? Het aantal zelfdodingen onder jongeren fors is toegenomen? En dat meer dan 100.000 meisjes tussen de 12 en 18 jaar, kampt met een eetstoornis? Dat is best even schrikken en wat ons betreft reden genoeg om dit onderwerp niet vaak genoeg aan te kaarten.

Ook organiseerden Mitzi Langenberg (19) en Evi Kee (17) bij STAD Alkmaar hun zelfbedachte evenement Mentaal Centraal. Waarbij mentale gezondheid voorop stond. Deze dames worstelden zelf gedurende hun pubertijd met mentale problematiek en werden allebei opgenomen. Een heftig traject, waar zij gelukkig beide sterk uit zijn gekomen. Ze zetten hun negatieve ervaringen om iets bijzonders en organiseerden Mentaal Centraal om jongeren te stimuleren om te praten over hun mentale issues. Meer hierover lees je hier.

Zij waren dan ook de aanleiding om nog wat extra aandacht te besteden aan dit thema. De STAD redactie maakte de afgelopen periode allerlei bijzondere producties over dit onderwerp en deze kun je de komende maand op onze website verwachten. Houd ons dus vooral in de gaten. Want eerlijk waar, het resultaat is zeker de moeite waard.

Iedere woensdag vind je vanaf 15.00 uur een van de producties hier op onze website. We maakten alvast een toffe teaser om je warm te maken!

Deel dit via:
Redactie