Heb jij ook een goed idee?

Alkmaar Pride: De Jongerenboot en eindfeest

Joehoe er dit was heel tof! Stichting Queer Events, a.k.a Daan Hin en Maartje Bakker organiseerden zaterdag 25 mei 2019 een heus jongerenonderdeel tijdens de Alkmaar Pride, een bijzonder spektakel.

Dat is me nog eens wat. Die twee blijven actief in Alkmaar! 23 t/m 26 mei vond de Alkmaar Pride plaats. Een week vol feest, vertier en gezelligheid om de acceptatie en integratie LGBT+ inwoners van Alkmaar en omgeving te vergroten en zichtbaarheid en kleur te geven aan onze regenboogstad.

Daan en Maartje zijn dit jaar actief betrokken bij de Alkmaar Pride. Daan koos ervoor een eigen jongerenboot mee te laten varen tijdens de grachtenparade. Hoe tof is dat! Deze boot zat vol met jongeren die zich verbonden voelen met dit feest. Het thema luidde: Circus. Alle jongeren aan boord doften zich op binnen dit thema, er was muziek, entertainment en de boot werd kleurrijk versierd ! En jawel! De jongerenboot kreeg de eerste prijs! Een terechte beloning voor hun harde werk

Na de boottocht stond er ook nog een heel leuk feest op de planning. De zogenoemde afterparty vond plaats in Spotlight Alkmaar. Iedereen die zich verbonden voelt met de Alkmaar Pride en jongerenboot was welkom op dit feest. Om zo te vieren dat we mogen zijn wie we zijn.

Image by Rein Schouten 

PS. Benieuwd naar andere projecten van STAD Alkmaar? Klik hier! Of ook zulke toffe projecten realiseren? Stuur ons een berichtje.


Resultaat: Een jongerenboot en feest tijdens de Alkmaar Pride
Fase: Afgerond