Heb jij ook een goed idee?

FIFOlympics

Gamen is tof! Of je het nu alleen doet of met andere het is altijd lekker om een potje te gamen. E-sport (electronics sport)is ondertussen ook een serieus onderdeel in de game wereld geworden en is super populair. Denk aan Fifa en Fortnite. Het wordt dus tijd voor een toernooi met deze twee games.

Thom Hes (16 jaar), de bedenker en initiatiefnemer van de FIFOlympics vindt dat gamen zorgt voor ontspanning, entertainment en dat het vooral gewoon heel erg leuk is om te doen. Daarnaast is gamen voor veel jongeren een uitlaatklep en razend populair. Thom ziet gamen als iets positiefs en iets wat we moeten gebruiken voor de toekomst. Hij wilt laten zien hoe tof gamen en gamers zijn. Daarom bedacht hij een lokaal game event genaamd FIFOympics. Een game toernooi tussen de jonge gamefanaten in en rond Alkmaar.

FIFOlympics is ontwikkeld voor jongeren die graag een game toernooi willen spelen op een andere locatie dan thuis. DeFi staat voor Fifa en de Fo, staat voor Fortnite. Dit zijn de twee games die tijdens dit toernooi gespeeld gaan worden. De gehele dag zullen gamers de competitie met elkaar aangaan. Voor zowel Fifa als Fortnite. Uiteindelijk zullen voor beide games, winnaars uitkomen. Deze winnaars krijgen een passende prijs.

De FIFOympics is gratis toegankelijk en zal in het najaar van 2019 plaatsvinden. Bij entree hoort iedere gamer in welke groep hij of zij zit en welk tijdstip hij of zij moet spelen.

Ben jij niet achter je beeldscherm vandaan te slaan, zit die controller aan jouw handen geplakt en wil jij graag tegen andere gamers spelen terwijl ze naast je zitten? Meld je dan nu aan via fifiolympics@gmail.com en wie weet ben jij straks de winnaar van het toernooi.

PS. Benieuwd naar andere projecten van STAD Alkmaar? Klik hier! Of ook zulke toffe projecten realiseren? Stuur ons een berichtje.


Fase: Conceptfase