Heb jij ook een goed idee?

#BREAKTHESILENCE Merchandise

‘Ik heb een hekel aan mijn wekker, maar liever die wekker in een vrij bestaan’. Zo klinken de eerste woorden van de nieuwe videocampagne, gecreëerd door STAD Haarlem, over het thema; ongedocumenteerde vluchtelingen. Het Rode Kruis stond afgelopen jaar met hun Break The Silence Disco op verschillende festivals, maar daar wilde zij graag nog iets anders tofs bij. Het resultaat? Een bijzondere merchandise met een te gekke bijbehorende videocampagne: #breakthesilence! 

Athene (20) en Thomas (19) zijn de ontwerpers van dit nieuwe idee. In samenwerking met Jet NugterMirona Meseure en Micheal van der Putten ontwierpen zij een t-shirt, een spijkerjack en de toffe content! ‘Tijdens het onderwerpen van het concept kwamen zij erachter dat vrijheid voor hen heel vanzelfsprekend is, maar dat dat niet voor iedereen geldt. Ze kwamen tot de conclusie dat ze eigenlijk te weinig bij stil dat ze heel de dag door kunnen kiezen wat we willen. Dit gevoel wilden zij graag terug laten komen in het concept. In de video vertellen zij wat vrijheid voor ons betekent en daarnaast willen ze met het jasje en shirt de ogen van vele andere jongeren ook openen. ”Laten we met zijn allen luid zijn, voor iemand die niet luid kan zijn.” #breakthesilence!

STAD Haarlem heeft uiteindelijk besloten het shirt en het jack niet in productie te laten gaan, maar mocht je ondanks dat toch graag op een festival in een van de items lopen? Stuur dan een mail naar puck@stad-haarlem.nl. Dan zorgen zij ervoor dat het jack of het t-shirt jouw kant op komt! Nieuwsgierig naar meer foto’s? Check hun Instagram voor gave plaatjes!

Design denim jacket by Mirona Meseure 
Design T-shirt by Jet Nugter


Resultaat: Merchandise artikelen voor Break the Silence
Fase: Afgerond