Heb jij ook een goed idee?

‘Niemandsland’

Afgelopen maand is er hard gewerkt om een tof concept te bedenken voor het thema ‘Break the Silence’, in opdracht van het Rode Kruis. De redactie van STAD Leiden heeft zichzelf overtroffen en kwam met Niemandsland: een kunstroute die iedere festivalbezoeker aan het denken zet!

De kunstroute is een absurdistische weergave van de realiteit waarbij tegenstellingen naast elkaar staan en een krachtig contrast vormen. Op de route kom je persoonlijke verhalen tegen en verwarrende objecten, ieder object met zijn eigen verhaal. Er wordt een belevenis gecreëerd op een festival die de bezoeker niet snel zal vergeten.

Van idee tot eindpresentatie heeft de redactie van STAD Leiden zichzelf als doel gesteld om de perfecte route te kunnen presenteren. Om dit te bereiken hebben zij met heel veel experts gesproken met verschillende disciplines. Uit ieder gesprek hebben ze belangrijke feedback gehaald en kunnen verwerken. De experts die zij hebben gesproken zijn:

  • Harry Westerink en Foppe de Jong van Doorbraak Leiden, een organisatie die opkomt voor de minderbedeelden in de samenleving, zo ook ongedocumenteerde migranten;
  • Jolisa van Leeuwen als producente van verschillende festivals;
  • Joosje Bosch als kunstenaresse en oprichster van kunstenaarscollectief R.O.E.M.;
  • Mirjam Flik als cultuurmakelaar van Cultuurfonds Leiden;
  • Renee Schmidt als een van de producentes van Nacht van de Vluchteling;
  • Roos Tulen als ervaringsdeskundige met betrekking tot het maken van belevingen.

Op woensdag 27 maart is het eindresultaat van Niemandsland gepresenteerd aan de jury van het Rode Kruis. Het concept werd met veel bewondering ontvangen, echter ging de voorkeur uiteindelijk naar het concept van STAD Gooi – GEFELICITEERD!

STAD Leiden heeft super veel geleerd en het thema mooi afgesloten met een bezoek aan het Humanity House, met dank aan het Rode Kruis.

Thema: Break the silence
Resultaat: Festivalplan voor 2020
Fase: Afgerond