‘Dutch Drone Squad’ gaat super hard!

De ‘Dutch Drone Squad’ gaat super hard! Zo hard dat de activiteiten zelfs worden opgepakt in het nieuws. De afgelopen tijd hebben zij namelijk de allereerste wedstrijd georganiseerd in het Sportpaleis te Alkmaar. Daarnaast is er een mooi artikel verschenen op de website van Panorama, genaamd ‘Drones nemen een vlucht.’

De allereerste wedstrijd georganiseerd door ‘Dutch Drone Squad’ is een groot succes geworden. Door effectief gebruik te maken van de hoogte in het Sportpaleis is de race track meer dan goedgekeurd. 27 deelnemers hebben deze dag tegen elkaar gestreden richting een podium plek en daar zijn 3 winnaars uit voortgekomen:

1. Dennis Mennema (DronedFPV)
2. Marco Matthai (Vilano)
3. Ralph Hogenbirk (ShaggyFPV)

Alle foto’s van de wedstrijd zijn binnenkort de vinden op de Facebook pagina van ‘Dutch Drone Squad’.

Naast de wedstrijd heeft er zich nog hoogtepunt plaatsgevonden! Er is een mooi artikel verschenen op de website van Panorama. Drones hebben de toekomst en daarom bezochten zij en training van de Dutch Drone Squad. Panorama racete hier mee in de virtuele cockpits van de Nederlandse top. Normaal wordt het Sportpaleis gebruikt door wielrenners, zaalvoetballers en volleyballers, maar op een trainingsavond van Dutch Drone Squad zijn het vooral de controllers die het zware werk verrichten. Een trainingsavond kan omschreven worden als een avondje racen, stunten en vooral indrukkende tijden neerzetten met handgemaakte drones.

Racen met drones is een tamelijk nieuw fenomeen, het gebeurt pas sinds een jaar of vijf. In 2015 werd het eerste NK gehouden in een winkelcentrum in Utrecht. Daar scheurden de acht beste racers van ons land tegen elkaar. Sindsdien is de sport in Nederland blijven groeien. De ‘Dutch Drone Squad’ draagt hier dus goed aan bij! Dit heeft geresulteerd in een mooi artikel dat te lezen is in de Panorama! Wil je de verkorte versie van het artikel lezen? Klik dan op deze link!

Deel dit via:
Redactie