Heb jij ook een goed idee?

Bovenkamer op Kuub Festival

Bovenkamer krijgt een vervolg! Tijdens Kuub Festival op 15 juni 2019 in Alkmaar, zal deze bijzondere expositie over mentale worstelingen bij jongeren aan het grote publiek getoond worden.

Wellicht heb je de naam Bovenkamer eerder voorbij zien komen. Dat klopt! Een aantal maanden terug ontwikkelden Jennifer Hoogeland en Romy Hes, samen met Daan Broesder en Jesse van Ingen hun eigen ‘experience rooms’ aan de hand van bijzondere verhalen. Zij interviewden dappere jonge dames over hun mentale worstelingen. Aan de hand van deze interviews richtten zij een aantal kamers in en zo ontstond de expositie Bovenkamer.

Als bezoeker van deze expositie ervaar je op een bijzondere en creatieve manier hoe bepaalde mentale problemen kunnen voelen. Je duikt even in het hoofd en de gedachten van de interviewkandidaten.

De pilot was al een succes, maar toch kriebelde het bij Jennifer en Romy om een vervolg aan dit project te geven. En daar was Kuub! Een tof festival voor allerlei vormen van kunst en cultuur, midden op het Canadaplein in Alkmaar. Tijdens deze dag is Bovenkamer te zien zijn in het bovenste gedeelte van De Bibliotheek. Daar kan de bezoeker een interessante route vinden vol kunst en optredens die passen binnen het thema van Bovenkamer. Ook de projectjongeren van Young & Skilled, zullen daar hun bijdrage leveren.

PS. Benieuwd naar andere projecten van STAD Alkmaar? Klik hier! Of ook zulke toffe projecten realiseren? Stuur ons een berichtje.


Resultaat: Een expositie tijdens Kuub Festival
Fase: Afgerond