Heb jij ook een goed idee?

Ontdek iMatchDT

Hoe kunnen we maatschappelijke diensttijd aantrekkelijk maken voor jongeren? Met deze vraag startten we de brainstorm een paar weken terug. Beloning, respect en ontdekken blijkt belangrijk te zijn om mee te doen aan Maatschappelijke Diensttijd. Wij bedachten een interactieve app die kan helpen met het ontdekken en uitdagen van jezelf bij het maken van de beste keuze! Want we weten allemaal hoe lastig het kan zijn in de zoektocht naar jouw droombaan.

Met de interactieve app iMatchDT loop je drie fases door:

  1. Ontdek jezelf
    In deze fase maak je door middel van een simpele quiz een aantal vragen waaruit jouw interesses voor een aantal sectoren duidelijk worden.
  2. Daag jezelf uit!
    Met de uitkomsten van het eerste deel worden er twee sectoren geselecteerd waarin je hoog hebt gescoord en twee sectoren waarin je laag hebt gescoord. Je kiest in totaal vier bedrijven uit, twee vanuit de sectoren die goed hebben gescoord en twee vanuit de sectoren die minder hebben gescoord. Op deze manier daag je jezelf uit om ‘out of the box’ te denken en nieuwe dingen te ontdekken!
  3. Werkend ontdekken
    In een week doorloop jij al jouw keuzes en maak je kennis met de verschillende werkvelden. Na deze week ben je dan eindelijk klaar om de keuze der keuzes te maken en te kiezen waar jij jouw maatschappelijke diensttijd aan wil besteden!

Om de interactieve app te testen zijn we de straat op gegaan om te checken wat de jongeren uit Leiden ervan vinden!

Thema: Maatschappelijke Diensttijd
Resultaat: Interactieve match app (pilot)
Fase: Afgerond