Heb jij ook een goed idee?

072 Out Loud – Editie 2

Joehoe! Dat was hem dan, de tweede editie van 072 Out Loud. Op 30 juni vond dit bijzondere spoken word event plaats in Spotlight Alkmaar. Met ook dit keer weer podium vol creatief talent.

De eerste editie was zo’n groot succes, dat Elisa Lo-A-Njoe (18) weer stond te springen om een vervolg editie te organiseren. Ook dit keer was Spotlight de dertigste gevuld  met optredens en workshops van echte taaltalenten. Daarnaast was er veel kunst en een heuse ‘boeken-speeddate’.

Voor Elisa is schrijven een kunstvorm waarin zij haar gevoelens kwijt kan. Juist daarom vindt zij het zo jammer dat er weinig jongeren zijn die hiermee bezig zijn. Inmiddels heeft ze ontdekt dat er wèl jongeren zijn die van woord toveren houden, die het leuk vinden om nieuwe mensen te ontmoeten en om te performen. Voor Elisa reden genoeg om een creatieve middag te organiseren.

072 Out Loud is voor jonge woordkunstenaars. Dat betekent dat man en vrouw, dichters en kunstenaars, ervaren artiesten en amateurs elkaar op het podium van 072 Out Loud treffen. Zij hebben allemaal een ding gemeen: een passie voor taal.

Tijdens dit evenement creëren jonge taaltalenten uit Alkmaar en omstreken een divers programma vol taal, inspiratie en creativiteit. Verschillende vormen van taalkunst, zoals spoken word, proza, poëzie, rap, comedy en theater krijgen een podium maar er is ook genoeg ruimte voor improvisatie. Met 072 Out Loud beleven jonge taalliefhebbers op een moderne en laagdrempelige manier een creatieve ervaring, waardoor het publiek met veel inspiratie naar huis gaat. Dit om aan te tonen hoe tof taal is!

Wil je alles volgen? Check dan hier  de Instagram Pagina!

Image by Ilaya Lek
Video by Max Koetzier 

PS. Benieuwd naar andere projecten van STAD Alkmaar? Klik hier! Of ook zulke toffe projecten realiseren? Stuur ons een berichtje.


Resultaat: Een spoken word event voor jonge taaltalenten
Fase: Afgerond