Heb jij ook een goed idee?

Mentaal Centraal – Editie 2

De zon was aanwezig, de muziek was goed en Stadsstrand de Kade stond bomvol. De tweede editie van Mentaal Centraal was een groot succes, al zeggen we het zelf. Vorig jaar kwamen Evi en Mitzi met het idee om Mentaal Centraal op te zetten. Een dag vol positieve vibes, want ook de crisis in je kop kun je vieren.  Na het grote succes in 2018 kon een tweede editie niet uitblijven. Op 8 september kon je op Stadsstrand de Kade terecht voor livemuziek van onder andere Ruben Annink en IIlNoledge. Daarnaast was er ‘een even kind zijn terrein’ en waren er workshops. Rob Worst legde het evenement vast in een live kunstwerk. Kortom, het was een dag vol gezelligheid, positiviteit en fijne mensen!

Mitzi en Evi zijn meerdere malen in behandeling geweest voor hun eetstoornis en depressie en hebben de nodige dingen meegemaakt tijdens hun behandeltrajecten. Tijdens hun laatste opname leerden zij elkaar kennen en ontstond daar een mooie vriendschap. Momenteel gaat het goed met de twee organisatoren en besloten zij een positieve draai te geven aan hun verleden.

Door hun eigen historie weten de organisatoren dat veel leeftijdsgenoten worstelen met mentale problemen. Zij willen jongeren en volwassen uit hun omgeving samenbrengen zodat er ruimte is om elkaar te ontmoeten en hier mogelijk over te praten. “We doen geheimzinnig over depressie en alles daaromheen, maar veel meer jongeren en volwassenen kampen met dit probleem. We zouden daar niet zo moeilijk over moeten doen.”, zegt Mitzi.

Wat de toekomst Mentaal Centraal gaat brengen weten we nog niet, maar het kan niet anders dan veel goeds! Nu nog even goed nagenieten met de sfeervolle foto’s en aftermovie.

Fotografie: Jelmer Verboom

Aftermovie: Nihal Gozutok


Resultaat: Een drukbezochte tweede editie van Mentaal Centraal
Fase: Afgerond