Heb jij ook een goed idee?

MOOD

Door deze zelfgemaakte short movie ‘Mood’ geven we onszelf en onze omgeving een duidelijk beeld, maar vooral ook een gevoel bij het begrip prestatiedruk. Hierbij hebben we niet gekozen voor een informatieve film, een interview of een speelfilm, maar voor een abstracte vertoning van verschillende ervaringen, gevoelens en belevingen van prestatiedruk.

Met deze abstracte short movie gaan we samen met een aantal mensen op reis door hun belevingswereld van prestatiedruk en leer je wat er met je gebeurd.

Maar wat is prestatiedruk eigenlijk en wat doet het met je? Prestatiedruk betekent in feite: druk ervaren om te moeten presenteren. Prestatiedruk kan zowel van buitenaf komen maar je kunt ook jezelf dwingen tot het behalen van prestaties. Prestatiedruk kan worden opgelegd door jezelf, school, je ouders, vriend(inn)en en ‘de maatschappij’.

De prestatiedruk neemt steeds meer toe onder de jongeren tegenwoordig. Wist je dat 8 op de 10 jongeren prestatiedruk ervaart? Omdat prestatiedruk zo heftig is kunnen er zelfs psychische klachten van komen. Je kan depressieve gevoelens krijgen, slaaptekort, stress of zelfs een burn-out.

Bekijk de mooie short movie nu!


Thema: Prestatiedruk
Resultaat: Short Movie
Fase: Afgerond