Heb jij ook een goed idee?

Cultuur Cowboys

Ze zijn ondernemend, creatief en een rasechte Alkmaarders. Dit is een omschrijving van de cowboys die meedoen met het traject ‘Cultuur Cowboys’. Cultuur Cowboys in is een traject dat vanuit STAD is bedacht en wordt georganiseerd. Zes maanden lang helpen we een groep jonge, culturele ondernemers op weg met hun eigen onderneming. Dit doen we door middel van workshops, cultuurkenners en we bieden de cowboys een werkplek aan op het STAD kantoor.

Het traject

De Cultuur Cowboys, lees: kunstenaars, acteurs, muzikanten, vormgevers, dichters, etc, zullen vanaf 2 januari 2020 hun intrek doen in het STAD Alkmaar kantoor. Hier gaan ze aan de slag met het opzetten van hun onderneming. Om de jonge ondernemers verder op weg te helpen bieden we elke maand een workshop aan gericht op zakelijke bedrijfsvoering. Saai? Misschien, maar wel heel belangrijk. Daarnaast zijn de creatieve breinen vaak iets minder sterk in het bijhouden van de cijfertjes ;). Tot slot willen de cowboys kennis laten maken met heuse cultuurkenners: ‘de ervaren rotten in de culturele sector’. Dit gaan we doend door Go and Sees. Zo bouwen de ondernemers een duurzaam en kwalitatief netwerk op!

Aan het einde van deze zes inventieve maanden staat er groep culturele ondernemers klaar die de culturele sector in Alkmaar wakker gaan schudde. Dit met hun innovatieve ideeën en jonge energie! Blijf op de hoogte van de cowboys via de Instagram!


Fase: Relasatiefase