Heb jij ook een goed idee?

Eeuwige Liefde

Plastic Rozen

De wereld gaat erg hard achteruit als we niets veranderen voor het klimaat. Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer 311 miljoen ton nieuw plastic aangemaakt.

Mensen vinden het moeilijk om hun gewoontes te veranderen, dat merk je ook in dit geval. Of ze hebben er geen omkijk naar hoe snel de natuur verslechtert. Het moet meer mensen hun systeem komen om automatisch aan het milieu te denken. Ondertussen stijgt de productie van plastic jaarlijks met 8%. Wij hebben daarom bedacht om van oud plastic iets moois te maken. Namelijk, rozen. Dit omdat Valentijn eraan zit te komen, en we deze roos mensen als geschenk willen laten geven aan hun Valentijn. We willen stimuleren om ipv een echte roos, onze plastic roos te geven. Dit omdat deze geheel duurzaam is. 

Voor iedereen

Deze rozen zijn bedoeld voor iedereen. Heb je een lover of een goeie vriend. Geef hem een roos. Hoe mooi de roos ook is, gaat het ook echt om de boodschap die op het kaartje staat. Deze moet mensen bewust maken wat ze allemaal ontvangen en wat er met plastic gebeurt als je het weggooit. Hieronder staan wat voorbeelden van quotes die op de kaartjes worden geschreven. 

“Hergebruiken is “oké” jou neem ik volgende keer weer op date mee”

“Plastic is meuk maar ik vind je leuk”

Hou het stationsplein in Haarlem maar goed in de gaten de dagen voor Valentijn. Daar zijn we te vinden 😉

#Duursamenzijn

Thema: Duurzaamheid
Resultaat: Mensen bewust maken van de wegwerpcultuur en ze stimuleren plastic te hergebruiken
Fase: Realisatie