Duurzaamheid is hot

Je kan er bijna niet om heen. Overal om je heen hoor of zie je er wel iets over; duurzaamheid. Vroeger dachten we bij duurzaamheid alleen nog maar aan hoog geprijsde biologische producten, afval in containers scheiden, zonnepanelen en elektrische auto’s die net op de markt kwamen. Maar nu wordt het woord duurzaamheid steeds bekender en hotter. Want duurzaamheid kan al klein bij jou beginnen. 

Verwarming een tikkie lager, een keer lopen naar het station i.p.v. met de bus, minuutje korter douchen, geen plastic tasjes kopen in de supermarkt of kleding recyclen. Ook STAD Alkmaar is zich deze maand bewuster gaan worden van de milieuvervuiling en op welke manieren we duurzamer kunnen leven. Want eigenlijk kan het al bij de simpelste dingen beginnen.

Steentje bijdrage 

Bij STAD houden we ons al bezig met gezonder eten, maar wat dachten we van het dagelijks vlees dat we kopen? In Nederland eten we jaarlijks zo’n 40 kilo vlees per persoon. Het produceren van vlees verbruikt veel water en is super slecht voor het milieu. Daarom deden wij mee aan een vegetarische donderdag en vrijdag. Heerlijke tosti’s bouwen met pesto, kaas en vegetarische kip kerrie beleg. Want gezond eten kan prima met minder vlees.

Ook keken we naar ons zelf. Wat kunnen we nog meer doen om een steentje bij te dragen aan de milieuvervuiling? Angélica hergebruikt haar bakje yoghurt elke ochtend, Veerle koopt tegenwoordig meer duurzame kleding en Eline heeft acht vuilniszakken met kleding gerecycled. Daarnaast hebben we een kijkje achter de schermen mogen nemen in de Reshare store Alkmaar van het Leger des Heils. Hoe wordt de kleding gerecycled? En wat komt er allemaal binnen op een dag? Erg leerzaam en uiteindelijk mochten we naar huis met een vuilniszak vol met kleding voor ons eigen project: Krijg de kleren.

Kortom duurzamer leven begint al bij jou!

Deel dit via:
Redactie