Heb jij ook een goed idee?

YOUNG WOMEN DAY

Girls Support Girls! Op drie maart vindt Young Women Day plaats. Een dag voor alle vrouwelijke, vierdejaars van het Dalton College Alkmaar. Josefien Klaase, Sterre Hijdra, Isa Koedijk, Indy Pocorni, Lissy Cappendijk, Isa van der Cingel en Raquel Hensen, zeven meiden van het Dalton college, willen meer verbondenheid creëren onder hun mede-leerlingen. Ze klopte aan bij STAD Alkmaar en zo ontstond Young Woman Day.

Met Young Women Day willen de iniatiefnemers alle jonge vrouwen van hun leerjaar samenbrengen op een inspirerende dag. Het doel van het evenement is dan ook dat de jonge vrouwen elkaar meer gaan supporten en meer een blok gaan vormen. Samen sta je sterker en kan je dus ook meer bereiken in deze wereld. Hard nodig, want ook in 2020 worden de meeste topfuncties nog bekleed door een man, krijgen vrouwelijke voetballers een stuk minder kansen en betaald dan hun mannelijke collega’s en ligt het percentage slachtoffers door seksuele intimidatie een stuk hoger bij de vrouwen dan bij mannen. Genoeg is genoeg en het is tijd dat wij, jonge vrouwen, de koppen bij elkaar steken in plaats van tegen elkaar.

Young Women Day

De dag begint met een inspirerende spreker om het onderwerp ‘Girls support Girls’ te introduceren. Vervolgens beginnen de 150 meiden aan de activiteit ‘Over de Streep’. Natuurlijk geven we hier een vrouwelijke twist aan. De vragen zullen namelijk allemaal gaan over kwesties waar vrouwen tegen aanlopen. Rond het middaguur is het stoom afblazen en na de pauze starten er 15 workshops. Alle workshops worden gegeven door een vrouw en hebben te maken met vrouwelijkheid. Denk aan een speciale kickboksles voor vrouwen, je eigen logo bedenken omtrent emancipatie en een vintagekledinghoek waar de meiden kleding kunnen vermaken en elkaar kunnen stylen. Door middel van de workshop stimuleren we de leerlingen samen aan iets tofs te werken en hun talenten te benutten.

Een evenement is natuurlijk niet compleet zonder een afterparty. Gepaard met lekkere, roze, hapjes en een glaasje roze, alcoholvrije bubbels sluiten we de dag dansend af. Check ook even de YWD Instagrampagina!

Ook een tof project starten? Stuur ons dan een berichtje of doe wat inspiratie op!


Resultaat: Een event voor 120 jonge vrouwen
Fase: Afgerond