Snuffelen bij de kringloopwinkel

Omdat we deze maand bezig zijn met milieubewuster leven zijn Angélica en Eline is gaan rondsnuffelen welke kringloopwinkels er in Alkmaar zijn. Zo kwamen we uit bij de kringloopwinkels op de Zijperstraat achter het Vue in Alkmaar. Daar zitten drie kringloopwinkels in een straat. Wat voor unieke dingen gaan we zien? Wat voor vintage spullen vallen er te scoren? En met wat voor toffe spullen komen wij thuis?

De eerste kringloopwinkel was wat duurdere vergeleken met de andere twee kringloopwinkels. Er was echt van alles voor een uniek prijsje te halen. Zelfs nog bijna ongebruikte Michael Kors schoenen voor nog niet eens 20,00 euro. Snuffelend liepen we verder door de winkel en spotte een super toffe typemachine. Het kan leuk zijn voor je interieur in huis, je kunt het cadeau geven en als puntje op de i werkte de typemachine ook nog. Het is verrassend wat voor bijzondere spullen er allemaal te koop zijn die andere mensen niet hebben. Dat is het leukst aan de kringloop. Je weet nooit wat je tegenkomt!

De tweede kringloopwinkel RataPlan is onze favoriet. Tapijten, banken, lampen, fietsen, wasmachines, tv’s en kookspullen. Waar je ook naar op zoek bent, met een beetje geluk kan je het allemaal vinden voor een super betaalbaar prijsje. Ook voor kleding moet je eens vaker naar de kringloop gaan. Je vindt er vaak bijzondere dingen. Een broek die in de winkel 40,00 euro is, maar in de kringloop te koop is voor nog niet eens 6,00 euro. Ook gingen we zelf met een zo goed als nieuwe broek van 5 ,00euro en een rokje van 3,00 euro de winkel uit. 

Ons laatste spotje van vandaag: Loodz 15 was wat kleiner, voller en stond vol met leuke oude spulletjes. Als je van vintage houdt was je bij deze kringloop op het juiste adres. Mooie trouwjurken, oude kastjes, en wanden vol met dvd’s en spellen voor maar 1 euro. Het is de perfecte locatie om even rond te snuffelen en je verzameling uit te breiden.   

Was jij nog geen fan van kringloopwinkels? Maak er een uitstapje van en het gaat je verbazen wat je er allemaal tegen kan komen. Kortom, kringloopwinkels zijn goedkoop, milieubewust, zit vol met vintage parels en kunnen super verrassend zijn. 

Deel dit via:
Redactie