Duurzame reistips!

Het is vrijdag ochtend en het zonnetje schijnt al heerlijk door het raam naar binnen op kantoor. Heel even sluit ik mijn ogen en geniet ik van de warmte op mijn gezicht. Iets waar ik al de hele winterperiode naar verlang: zon, zee, strand en vakantie! En waarschijnlijk ben ik niet de enige.

Bijna iedereen zit nu op het punt dat hij/zij toe is aan zon en vakantie. Maar nu we de afgelopen maand meer bewuster zijn geworden van de klimaatverandering en de milieuvervuiling kunnen we de CO2-uitstoot van een heerlijke vliegreis naar Mexico bijvoorbeeld ook niet vergeten. Duurzaam reizen: is het mogelijk? En hoe doe je dat?

Tip 1: Vlieg zo min mogelijk
De uitlaatgassen van een vliegtuig zijn behoorlijk vervuilend. De beste manier om duurzaam te reizen is zo min mogelijk vliegen. Maar als je dan toch heel graag naar Mexico wilt, houd dan rekening met rechtstreekse vluchten in plaats van drie tussenlandingen. Een rechtstreekse vlucht is vaak duurder, maar wel een stuk duurder voor het milieu.

Tip 2: Duurzame vakantiebestemming
Tegenwoordig zijn we overal op de wereld wel bezig met duurzaam leven. Zo zijn er ook bestemmingen die zich meer op duurzaamheid focussen. Hier wordt dan groene energie gebruikt, waterverbruik goed gereguleerd en zijn wandelen, fietsen en kamperen de voornaamste middelen om je reis mee in te vullen. Kies dus bijvoorbeeld voor een eco-bestemming in Tulum, Mexico.

Tip 3: Duurzame accommodatie
Niet alleen een duurzame vakantiebestemming is belangrijk, maar je kunt ook denken aan duurzame accommodatie. Denk hierbij aan boomhutten of houten lodges. Maar ook deeleconomie zoals Airbnb, gedeelde campers en gedeelde boten dragen bij aan een duurzame accommodatie. Zo heb je een unieke vakantie en voorkom je onnodige schade aan het milieu.

Tip 4: Ga zoveel mogelijk te voet of met de fiets!
Neem goede wandelschoenen mee op vakantie en probeer korte taxiritjes of andere stukken met het openbaar vervoer te vermijden door te lopen of fietsen. Of neem een mooie fietsroute door de stad en ontdek op die manier de culturen van de stad. Wanneer het zonnetje op je gezicht schijnt kan fietsen best leuk zijn en zie je ook nog eens veel meer van jen omgeving !

Deel dit via:
Redactie