Workshop Krijg de kleren

Afgelopen themamaand zijn wij in STAD Alkmaar druk bezig geweest met duurzaamheid en milieuvervuiling. Wist je dat Fast fashion nummer twee milieuvervuiling is? Per persoon gooien we gemiddeld 14 kilo kleding weg. Bij STAD Alkmaar vonden wij dit super zonde. Daarom zijn wij met het traject “Krijg de kleren” gestart. 

Krijg de kleren is een traject waar we in vier dagdelen jongeren de ambacht van het naaien leren. Verschillende mensen hebben geholpen bij het verzamelen van kleding. Ook de Reshare store van het Leger des Heils in Alkmaar hebben ons hierbij geholpen. Met alle kleding hebben de jongeren er weer een nieuw mooi kledingstuk van gemaakt. En dit natuurlijk niet alleen. Op de workshop dagen hebben vier experts; ex-kledingmakers en een afgestudeerde naaister, ons geholpen bij het vermaken van oude, gedoneerde kleding. 

Iedereen heeft zo op zijn eigen manier een steentje bijgedragen aan de milieuvervuiling. Het waren toffe workshop dagen waar jongeren een nieuwe ambacht hebben geleerd, met nieuwe kledingstukken naar huis gingen, maar waar vooral een gezellige sfeer was. En de creaties liegen er niet om! Zo is er van kussenslopen een pyjama gemaakt, van een shirt een muts, van een jas een bodywarmer en tas, van spijkerbroeken een schort, van overhemden nieuwe overhemden, van een rokje een broek en ga zo maar door. 

Houd onze Instagram in de gaten. Bekijk hier het eindresultaat te zien! 

Deel dit via:
Redactie