Jongeren portretreeks #1

Vandaag zijn we de Alkmaarse straten opgegaan, om de Alkmaarse jongeren beter te leren kennen. Wat maakt hun zo uniek en wat vinden ze van Alkmaar? In deze eerste rubriek hebben wij Mats, Anna en Koen gesproken. Mats en Koen komen uit Schagen en Anna is een echte kaaskop. Benieuwd wat ze te vertellen hebben? 

Mats

Mats is een jonge man die geboren en getogen is in Schagen. Samen met zijn vader gaat hij dagelijks de straten van verschillende steden op, om met hun draaiorgel voorbijgangers te amuseren. 

Wat maakt Mats uniek? Zelf vertelde hij dat het uniek is dat hij veel oude mensen blij kan maken. Wij zelf vinden het uniek dat Mats zijn vaders werk wil doorzetten en het toch aan wil pakken om een uitstervend vak toch een kans te geven. Succes Mats!

Wat vindt Mats van Alkmaar? Hij komt dagelijks in verschillende steden Schagen, Amsterdam, Alkmaar, Haarlem etc. Waar over het algemeen mensen voorbij lopen zonder te kijken, valt het hem op dat in Alkmaar de mensen nog veel positiever en blijer reageren op het draaiorgel dan in andere steden. Daarom vindt Mats het altijd fijn om in Alkmaar aan het werk te zijn.

Anna 

Anna is een sportieve blije meid en leeft al haar hele leven in Alkmaar, op studeren in Amsterdam na is ze dan ook niet van plan om weg te gaan uit Alkmaar. Wij kwamen Anna tegen en reageerde gelijk positief op onze vraag. 

Wat maakt Anna uniek? Zelf vertelde Anna dat haar kracht is dat ze altijd wel vrolijk is en altijd probeert positief te blijven. Zelf wilt ze graag dan ook mededelen aan iedereen dat je je nooit naar beneden moet laten halen door wat dan ook én altijd door moet gaan. Zoals bijvoorbeeld het coronavirus wat natuurlijk heerst.

Wat vindt Anna van Alkmaar? De mooie grachtjes en de mooie groene straatjes en plekjes maken Alkmaar een mooie stad voor Anna. Verder vindt ze het uitgaan in de avond ook hartstikke gezellig!

Koen

Koen is een jonge man uit Schagen maar komt regelmatig in Alkmaar, omdat hij het toch wat gezelliger vindt in Alkmaar.

Wat maakt Koen uniek? Koen is een sociale jongen met veel vrienden, hij kan het dan ook eigenlijk met iedereen wel goed vinden. Zelf merkt hij dat er veel mensen zijn die niet veel vrienden kunnen maken dat hij wel zo sociaal is onderscheid hem met andere. 

Wat vindt Koen van Alkmaar? Koen vindt zijn eigen stad, Schagen minder leuk dan Alkmaar omdat het in Alkmaar veel gezelliger is. Ook zijn er in Alkmaar veel meer winkels om lekker te gaan shoppen want dat doet hij graag. In Schagen is dit veel minder vertelt hij. Daarom gaat Koen regelmatig lekker een dagje de binnenstad van Alkmaar in.

Deel dit via: