Heb jij ook een goed idee?

Kom niet aan mijn oudjes!

Ouderen zijn vaak de dupe van fraude en oplichting. Oplossingen om ouderen te helpen in deze situatie of bewuster te maken van de gevaren van oplichting zijn er in onze ogen nog te weinig. Super naar- het zal je oma maar zijn die door een vreemde wordt opgelicht met een of andere babbeltruc. Om hier iets aan te doen hebben 3 jongeren een nieuwe leuk een informatieve variant bedacht op het bekende spel bingo: BINGO BOEFJES!

Bingo Boefjes is een bingospel waarin het onderwerp “Fraude en Oplichting” centraal staat. Het is eigenlijk een combinatie van een bingo spel en een interactief theaterstuk. Om de zoveel getrokken nummertjes spelen jongeren een situatie na, die oudjes zou kunnen overkomen op straat, voor de eigen voordeur of in de supermarkt. Denk bijvoorbeeld aan een persoon die zich voordoet als postbezorger en een pakketje perse binnen wil leggen of iemand die bij de kassa van de Appie wel even ‘helpt’ bij het pinnen. Door humor te combineren met informatie en een leuke bezigheid (de bingo) willen we ouderen op een laagdrempelige en respectvolle wijze iets bijbrengen over de risico’s die ze lopen. Ons doel is om hen weerbaarder te maken en bepaalde situaties sneller te herkennen.

We gaan het spel ook testen! Binnenkort bij een verzorgingstehuis in de buurt. Het wordt een leuke middag waarin het heerlijke spel bingo wordt gespeeld, leuke prijzen te winnen zijn en de informatie die gegeven wordt heel bruikbaar is voor dagelijkse handelingen, zelfs voor jou ;-). Ben jij net zo enthousiast als wij? Nodig dan je oma of opa uit voor deze leuke bingomiddag! 

Toegang: gratis
Adres: Trefpunt ’t Trionk
Van Oosten de Bruijnstraat 60, Haarlem
Aanmelden kan via ons.

Thema: ID fraude
Fase: Realisatie