Heb jij ook een goed idee?

Jongeren in quarantaine #1

Op dit moment zitten, vanwege het COVID-19 virus veel jongeren thuis. Nogal saai- en ff wennen want niemand weet hoe lang dit geintje gaat duren. Wij vroegen ons af: waar houden jongeren zich mee bezig? Wat doen ze om hun dag te vullen en hoe gaan ze om met verveling of eenzaamheid? In de reeks ‘Jongeren in Quarantaine’ leer jij jongeren in en rond Alkmaar beter kennen en kun je hun bezigheden meenemen in jouw eigen dag!

Voor deze eerste editie is Jasper Moll te gast. Jasper is 20 jaar oud en is geboren en getogen in Alkmaar. Hij heeft op het CSG Jan Arentsz gezeten en is daarna gelijk gaan werken, momenteel verkoopt hij energierekeningen via de telefoon. Hoe gaat Jasper om met het coronavirus, en hoe ziet zijn dag eruit?

Hoe sta jij in deze periode?
Jasper staat er positief in, en zo geeft hij dan ook al snel aan dat “we er het beste van moeten maken”. Want Jasper vindt dat als je negatief ergens in staat dat het alleen maar negatiever zal worden, daarom moet je er gewoon het beste van maken. Ook verklaart hij je voor gek als je de volledige supermarkt leeg haalt, want zoals hij zelf zegt “Als je een beetje je kop gebruikt, weet je dat we in dit land voor drie jaar voorraad hebben”. Het leeghalen van de supermarkten vind hij tegelijkertijd ook egoïstisch, want “Daardoor hebben de ouderen nu helemaal niks”

Hoe vult Jasper zijn dag in?
Hij geeft zelf aan dat hij het geluk heeft om thuis te mogen werken, met zijn headset kan hij gewoon thuis aan de slag. Naast zijn werk houd hij zichzelf fit door dagelijks lekker te gaan voetballen of een stuk te gaan hardlopen, dit zorgt ervoor dat hij niet suf wordt, maar lekker scherp blijft. Zelf geeft hij dan ook aan “Ik beweeg juist meer dan dat ik normaal zou doen, in deze coronatijd”. Dat is dan ook zijn tip naar jou als lezer zijnde, blijf gezond eten en blijf goed in beweging.

Komt alles nog goed in 2020?
“Ja, ik denk het wel”. Volgens Jasper komt het allemaal nog goed in 2020, “Ze zijn druk bezig met een vaccin en ik heb er al het vertrouwen in dat het goed komt”.

En als afsluiter ben ik zelf als maker van deze portretreeksen ook altijd erg benieuwd naar de favoriete quote van de jongere. Jasper zijn quote in deze tijd is ” What Doesn’t Kill You Makes You Stronger” en waarom? “omdat toch veel mensen genezen, en we er dus allemaal sterker uit gaan komen!”.

Meer verhalen lezen?
Lees hier aflevering 2 van Jongeren in Quarantaine
Lees hier aflevering 3 van Jongeren in Quarantaine
Lees hier aflevering 4 van Jongeren in Quarantaine
Lees hier aflevering 5 van Jongeren in Quarantaine
Lees hier aflevering 6 van Jongeren in Quarantaine
Lees hier aflevering 7 van Jongeren in Quarantaine
Lees hier aflevering 8 van Jongeren in Quarantaine
Lees hier aflevering 9 van Jongeren in Quarantaine


Resultaat: serie voor, door en over jongeren tijdens het begin van de eerste Corona Lockdown
Fase: afgerond