Jongeren in Quarantaine #3

Op dit moment zitten, vanwege het COVID-19 virus veel jongeren thuis. Nogal saai- en ff wennen want niemand weet hoe lang dit geintje gaat duren. Wij vroegen ons af: waar houden jongeren zich mee bezig? Wat doen ze om hun dag te vullen en hoe gaan ze om met verveling of eenzaamheid? In de reeks ‘Jongeren in Quarantaine’ leer jij jongeren in en rond Alkmaar beter kennen en kun je hun bezigheden meenemen in jouw eigen dag!

Bij de editie van deze week is Lorenzo Hilgersum te gast. Via de telefoon hebben we een interview met hem afgenomen om aan hem te vragen hoe zij zichzelf bezig houd tijdens quarantaine. Lorenzo werkt zelf in de horeca en heeft dus momenteel geen werk, hoe gaat hij hiermee om? Dit en meer lees je in het interview van deze week.

Horeca
Lorenzo werkt als barman bij de Bubbels, wat momenteel stil ligt. Wat Lorenzo hier van vindt? “Kut”. Ondanks dat er nu geen werk is, en Lorenzo veel thuis zit, krijgt hij wel nog geld door zijn uren-contract. Maar hoe lang dat door zal blijven gaan? “Ik denk dat over 2 maanden mijn contract niet verlengd gaat worden, en ja dan moet ik toch voor iets anders tijdelijk gaan kijken. Het is natuurlijk vervelend dat dit gebeurt, maar het is buiten mijn macht”

Feesten
Niet alleen zijn werk staat op stil, maar ook Lorenzo zijn hele feestleven staat stil. Ik vroeg aan hem wat hij nou echt het meeste miste in deze Coronacrisis; “Ja ik mis alles gewoon. In de kroeg, in de clubs, techno feesten, hardstyle feesten. Ik was overal. Nu kan je ineens nergens meer naar toe. Veel feesten waar ik graag naar toe wou zijn allemaal gecanceld of verplaatst”. Er valt dus veel voor hem weg, vrij negatief dus. Hoe ervaart Lorenzo de Coronacrisis zelf? “Ja opzich best positief. Een keer een tijdje rust, is voor mij en mijn lichaam ook niet verkeerd. Maar die feesten mis ik wel echt.”

Bewegen
Ondanks dat de sportschool dicht is, blijft Lorenzo goed in beweging. “Een goede maat van me heeft een kleine sportschool in zijn tuin, dus daar ben ik vaak te vinden. Ook ben ik veel aan het hardlopen, en sport ik regelmatig thuis. Want het is wel belangrijk dat je gewoon fit blijft”. De goede hoop voor een mooie zomer blijft hij dan ook gewoon behouden. “Ja ik hoop dat het in de zomer gewoon weer goed is allemaal, maar ik durf het niet met zekerheid te zeggen natuurlijk. Maar ik ga 100% genieten van de zomer. Ik bedoel je leeft maar een keer he.” 


Deel dit via:
Redactie