Jongeren in Quarantaine #4

Op dit moment zitten, vanwege het COVID-19 virus veel jongeren thuis. Nogal saai- en ff wennen want niemand weet hoe lang dit geintje gaat duren. Wij vroegen ons af: waar houden jongeren zich mee bezig? Wat doen ze om hun dag te vullen en hoe gaan ze om met verveling of eenzaamheid? In de reeks ‘Jongeren in Quarantaine’ leer jij jongeren in en rond Alkmaar beter kennen en kun je hun bezigheden meenemen in jouw eigen dag!

Bij de editie van deze week is Bibi Langeveld te gast. Via de telefoon hebben we een interview met haar afgenomen om aan haar te vragen hoe zij zichzelf bezig houd tijdens quarantaine. Bibi werkt zelf in de zorg en heeft dus momenteel veel werk, hoe gaat zij hiermee om? Dit en meer lees je in het interview van deze week.

Geen hinder
Bibi werkt voor haar stage in de gehandicaptenzorg. Door het Coronavirus wordt haar werk niet gehinderd maar, “de werkdruk wordt wel veel hoger, en het risico om zelf ziek te worden of mijn collegas & clienten aan te steken is er natuurlijk”. 

Positief
“Of ik er positief in sta? Ja hoor! Ik heb gewoon genoeg te doen op een dag. Of ik loop stage of ik ben druk met school bezig, en anders even aan het relaxen. En daarnaast kom ik gewoon zo min mogelijk met mensen in contact en ben voornamelijk thuis. Aangezien het zonnetje de afgelopen tijd ook lekker veel schijnt, is het allemaal best te doen hoor. Je kan er nou eenmaal niet veel aan doen, dus moet je je ook niet te druk maken, vind ik.” 

Bang?
Aangezien Bibi in de gehandicaptenzorg werkt, en daar ook kwetsbare mensen zijn vroeg ik aan haar of ze bang was om het virus te krijgen. “Tuurlijk zit het altijd in je achterhoofd om het te krijgen, en het lijkt me natuurlijk niet fijn. Maar als ik het krijg, dan krijg ik het. Ik ben eerder bang om mensen aan te steken die er kwetsbaar voor zijn.” 

Bibi’s tips:
“Blijf gewoon zoveel mogelijk thuis, en als je wel af wil spreken doe dat dan met 1 of 2 mensen, maar niet meer. Want, ja het is even een zure tijd, maar beter dit dan dat je iemand ziek maakt of zelf ziek wordt toch?” 

Online project
Toen wij met de vraag kwamen wat volgens haar een goed idee was voor een online project, kwam ze met een goed initiatief. 
“Ik zou wel online sportlessen willen zien voor gehandicapten kinderen, want ook die vervelen zich ontzettend. En wij kunnen nog wel voor onszelf bedenken wat we op een dag zouden willen doen. Maar gehandicapten kinderen kunnen zichzelf niet goed vermaken. Ook zouden deze kinderen dit echt waarderen.”

Deel dit via:
Redactie