Film: Alkmaar in Quarantaine

Het is stil in de straten van Alkmaar. Juist nu de zon gaat schijnen en je verwacht dat de terrassen uitgezet worden, kan je een kwartje horen vallen. Net als alle andere steden zit Alkmaar in quarantaine en dat levert een bijzonder beeld op. Een enkeling zie je nog op straat. Ook de Alkmaarse jongere Maikel Maduro viel dit op: ‘ik woon zelf in de binnenstad van Alkmaar. Zo stil als het nu is, heb ik nog nooit meegemaakt. bizar!’. ‘Ik lees veel negativiteit op Facebook. Ik merkte dat ik dat vervelend begon te vinden, dus nam ik het initiatief en probeer ik van deze bijzondere tijd iets moois te maken. Ik legde een leeg Alkmaar vast op film’.

Samen met Tony Lucas filmde hij de lege straten en de iconische plekken van Alkmaar. Maikel gaf de film vorm door middel van een toffe edit en hij componeerde muziek onder de film. Kippenvel!

Deel dit via: