Heb jij ook een goed idee?

The Covid Diaries

Jongeren van over de hele wereld hebben op dit moment te maken met het COVID-19 oftewel het Coronavirus. Stuk voor stuk zijn zij verplicht thuis te zitten. Toch gaat het er niet in alle landen hetzelfde aan toe, sommige landen zijn zwaarder getroffen dan anderen, sommige landen zitten op volledige lockdown, en in sommige landen mag je zelfs niet eens meer de straat op. Jongeren over de hele wereld ervaren dit dus allemaal anders. De verspreiding van het Coronavirus zorgt er voor dat jongeren over de hele wereld massaal binnen zitten, ze mogen niet met elkaar afspreken, de straat op en zijn aan huis en bank gekluisterd. Hierdoor ontmoeten zij geen andere jongeren om hun ervaringen mee te delen. 

Wij, de stagiaires van STAD-Gooi, Tess, Tinka, Cheyenne en Rens hebben daarom iets bedacht om aan jongeren te laten zien hoe het er in deze tijden in de rest van de wereld aan toe gaat, en hoe andere leeftijdgenoten deze rare tijden ervaren. We willen jongeren de kans bieden om hun eigen ervaringen te delen, maar ook de ervaring van andere jongeren kunnen opdoen. Zo kwamen wij met het idee voor The Covid Diaries. 

The Covid Diaries is een online dagboek waar wij allerlei persoonlijke verhalen en ervaringen over het coronavirus van jongeren over de hele wereld op publiceren. Het kunnen mooie, verdrietige, heftige, maar ook motiverende verhalen zijn. Om de verhalen zo persoonlijk mogelijk te maken, willen we deze niet alleen tekstueel overbrengen. Jongeren zijn vrij om hun ervaringen te uiten in blogs, vlogs, fotografie, poëzie of andere creatieve uitingen van emoties. Alles om het verhaal zo persoonlijk en voelbaar mogelijk te maken voor anderen.

The Covid Diaries wordt een onderdeel van de website van STAD Gooi. Door de verhalen te delen, willen wij een gevoel van samenhorigheid onder jongeren verspreiden over de hele wereld creëren. In The Covid Diaries kunnen zijn hun hart luchten en met andere jongeren die hun verhaal gedeeld hebben in contact komen. 

We willen alle verhalen en kunstwerken bundelen in een online magazine, zodat we ook een fysiek dagboek hebben om op terug te kijken. We hopen met The Covid Diaries geschiedenis te kunnen schrijven, zodat mensen niet vergeten hoe het leven tijdens deze bizarre Corona crisis is en hoe het ons, ondanks de afstand, toch dichter bij elkaar brengt.  

Wil jij jouw verhaal ook delen in The Covid Diaries? Stuur dan een mailtje naar: redactie@stad-gooi.nl!

Thema: Corona