Jongeren in Quarantaine #5

Op dit moment zitten, vanwege het COVID-19 virus veel jongeren thuis. Nogal saai- en ff wennen want niemand weet hoe lang dit geintje gaat duren. Wij vroegen ons af: waar houden jongeren zich mee bezig? Wat doen ze om hun dag te vullen en hoe gaan ze om met verveling of eenzaamheid? In de reeks ‘Jongeren in Quarantaine’ leer jij jongeren in en rond Alkmaar beter kennen en kun je hun bezigheden meenemen in jouw eigen dag!

Bij de editie van deze week is Nihal te gast. Via de telefoon hebben we een interview met haar afgenomen om aan haar te vragen hoe zij zichzelf bezig houdt tijdens quarantaine. Nihal is freelancer en heeft momenteel minder werk; hoe gaat zij hiermee om? Dit en meer lees je in het interview van deze week.

Hinder
Nihal houdt zich vooral bezig met het maken van promotievideo’s en aftermovies. Wordt haar werk door de Coronacrisis gehinderd? “Op zich wel, want mijn werk vraagt veel contact met mensen, ook fysiek. En veel evenementen gaan natuurlijk niet door. Daardoor gaat mijn werk ook niet door.”

Productief
Ondanks dat Nihal haar werk gehinderd wordt, probeert ze wel productief te blijven. “Ik probeer productief te blijven. Ik ben bijvoorbeeld meer bezig met vormgeving nu; wat wel goed mogelijk is thuis. Dat houd in dat ik bezig ben met bijvoorbeeld logo’s te maken voor klanten. Daar probeer ik nu een beetje mijn geld uit te halen.”

Positief
Volgens Nihal is het belangrijk om positief te blijven zo zegt ze: “blijf positief, houd anderhalve meter afstand en kijk niet te veel naar het nieuws. Want momenteel gaat er zoveel nieuws rond via de media, dat je niet meer weet wat nou wel of niet waar is. Dus blijf alleen van de actuele dingen op de hoogte.”

Nihal’s tips:
Heeft Nihal nog een tip voor jou? Jazeker. “Nou er is een gemeenschap binnen het Rode Kruis, waarmee je mensen kunt helpen met informeren. Ook kan je ouderen helpen met het doen van boodschappen bijvoorbeeld. Hiermee kan je mensen dus helpen die hulp of informatie nodig hebben.”

Online project
Elke week vragen wij wat voor tof online project de jongeren nog missen, Nihal dacht aan leuke online spelletjes. “Ik houd er erg van om fysieke spelletjes te doen met mijn familie. Maar het lijkt mij tof om dit soort spellen een online jasje aan te trekken. Via Zoom bijvoorbeeld, en dat je dan leuk kan chatten. Dat lijkt mij leuk ja.”

Deel dit via:
Redactie