EventjeseefjeHeb jij ook een goed idee?

Eventjeseefjes Coronahulp

In tijden van Corona vallen veel opdrachten voor bedrijven weg. Zo ook voor creatieve alleskunner, maar voornamelijk dichter: Eventjeseefje. Met haar bedrijf @eventjeseefje versiert Eefje verschillende producten met haar gedichten. Daarnaast stoffeert ze meubelstukken. Haar bedrijf staat wat stiller in deze tijden, maar dat betekent niet dat Eefje stil zit. Samen met STAD bedacht Eefje; ‘Eefjes Coronahulp’. Elke week bedenkt Eefje een tof project dat gerelateerd is aan haar bedrijf. Zo is ze al een boekenketting begonnen en ze heeft een at home dichtpakket de wereld ingeslingerd. Dit allemaal met als doel de verveling tegen te gaan, jonge mensen weer aan het dichten en lezen krijgen en natuurlijk is het ook goede marketing voor haar eigen bedrijf. Benieuwd naar wat Eventjeseefje allemaal onderneemt in deze gekke tijden? Check de lijst hieronder!

De boekenketting

Mensen hebben meer vrije tijd dan ooit, en dat betekent dat we in plaats van ‘rennen, rennen, rennen, opzij, opzij, opzij’ is een keer in de zon kunnen gaan zitten een goed boek erbij kunnen pakken. Veel jonge mensen nemen hier tegenwoordig de tijd niet meer voor en dat is toch zonde van al die mooie boeken die er geschreven zijn. Daarom heeft Eefje besloten een boekenketting te beginnen. Eventjeseefje stuurt verschillende boeken met een leuk kaartje naar verschillende mensen. Zij kunnen dit boek lezen en sturen het boek daarna door naar iemand naar keuze. Oh, vergeet niet een leuk berichtje op het kaartje te zetten. Op deze manier laten we weten dat we aan elkaar denken, gaan we weer lezen en hoeven we de deur niet uit op zoek naar een fijn boek. Win, win, win!

Regels:

  • Het boek mag max. 3 cm zijn en moet door de brievenbus passen,
  • Je mag een nieuw boek opsturen of je gekregen boek doorsturen,
  • Je hebt maximaal vier weken om je boek te lezen en door te sturen,
  • Koop een postzegel online, zodat je niet naar een postkantoor hoeft,
  • Laat een berichtje achter van drie woorden op het bijgevoegde kaartje,
  • Kaartje vol? Voeg een nieuw kaartje toe, maar laat de oude kaartje(s) in het boek zitten,
  • Wil je een nieuw boek doorsturen? Schrijf de spelregels over op de eerste bladzijden van het boek,
  • Als je een boek of het boek doorstuurt; maak een foto, tag degene naar wie je het gaat sturen en @eventjeseefje.

Doe-het-zelf dichtpakket

‘Dichten kan iedereen leren’, aldus Eefje. Helemaal nu je wat meer tijd over hebt, is het de uitgelezen kans om aan iets nieuws te beginnen. Om iedereen een handje te helpen heeft Eefje het dichtpakket voor thuis in haar website gelanceerd. Een pakketje bestaande uit a4 papier, a5 papier, een toffe pen, schriftje, woordenlijst ter inspiratie, stickers en twee blanco ansichtkaarten met envelop. Dichten maar!

PS. Wil je ook een tof project starten? Doe wat inspiratie op of stuur ons een berichtje!


Resultaat: Verschillende creatieve mini-projectjes
Fase: Afgerond