Jongeren in Quarantaine #6

Op dit moment zitten, vanwege het COVID-19 virus veel jongeren thuis. Nogal saai- en ff wennen want niemand weet hoe lang dit geintje gaat duren. Wij vroegen ons af: waar houden jongeren zich mee bezig? Wat doen ze om hun dag te vullen en hoe gaan ze om met verveling of eenzaamheid? In de reeks ‘Jongeren in Quarantaine’ leer jij jongeren in en rond Alkmaar beter kennen en kun je hun bezigheden meenemen in jouw eigen dag!

Bij de editie van deze week is Joey te gast. Via de telefoon hebben we een interview met hem afgenomen om aan hem te vragen hoe hij zichzelf bezig houdt tijdens quarantaine. Joey volgt een opleiding en loopt stage binnen de evenementenbranche; hoe gaat dat nu verder? Dat en meer in deze editie van Jongeren in quarantaine.

Hard getroffen
Joey ziet zijn toekomst binnen de evenementenbranche, wat nu helemaal plat ligt, zo zegt hij zelf. “Ja ik ben hard getroffen door het virus. Ik heb geen stage meer, maar mijn school gaat wel door. Maar vanuit huis, en dat is allemaal nog steeds erg wennen.”

Economie
Of Joey bang is voor het virus zelf? Nee, dat niet maar wel voor de crisis die volgens hem komen gaat. “Nou ik ben zelf eigenlijk helemaal niet bang voor het virus. Ik ben eigenlijk meer bang voor de gevolgen van dit virus. De economische crisis die komen gaat, gaat erg vervelend worden. Ik loop stage bij Intercell, een bedrijf dat technofeesten organiseert, ook wij gaan het hierdoor lastig krijgen.”

Strandje pakken
Tot hoe ver denkt Joey dat wij nog kunnen gaan genieten van de aankomende zomer? “Ik denk dat vakanties er deze zomer gewoon echt niet inzitten. Ik denk dat alleen het strand haalbaar is deze zomer. Maar goed ook dat is heerlijk, als iedereen goed afstand van elkaar blijft houden.”

DJ’s
Onze wekelijkse terugkerende vraag is: wat voor tof online project zou jij willen zien? “Ja ik ben zelf een grote liefhebber van techno muziek. Dus mij zou het tof lijken om interviews en sets van opkomende dj’s te kunnen bekijken. Dat is zeker iets waar ik naar zou kijken ja.”  

Deel dit via:
Redactie