Jongeren in Quarantaine #7

Op dit moment zitten, vanwege het COVID-19 virus veel jongeren thuis. Nogal saai- en ff wennen want niemand weet hoe lang dit geintje gaat duren. Wij vroegen ons af: waar houden jongeren zich mee bezig? Wat doen ze om hun dag te vullen en hoe gaan ze om met verveling of eenzaamheid? In de reeks ‘Jongeren in Quarantaine’ leer jij jongeren in en rond Alkmaar beter kennen en kun je hun bezigheden meenemen in jouw eigen dag!

Bij de editie van deze week is Mette te gast. Via de telefoon hebben we een interview met haar afgenomen om aan haar te vragen hoe hij zichzelf bezig houdt tijdens quarantaine. Mette haar studie wordt volledig online vervolgt. Hoe gaat dat precies? Dat en meer in deze editie van Jongeren in quarantaine.

Hinder
Voor Mette is er een hoop veranderd sinds het Coronavirus. Ze studeert Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Hoe erg wordt zij hierdoor gehinderd? “Mijn studie kan ik gelukkig nu volledig digitaal volgen, maar mijn werk wordt absoluut gehinderd door het coronavirus. Ik werkte vier jaar lang bij de Vue bioscoop in Alkmaar, maar ik ben mijn baan kwijt geraakt vanwege het virus.”

Bang
Mette ziet het niet zitten om zelf besmet te raken met virus. En dat heeft een goede reden; “Ik ben zeker bang om zelf het virus te krijgen. Niet zozeer voor mijn eigen gezondheid, maar voor mijn moeders gezondheid. Mijn moeder valt namelijk in de risicogroep vanwege de chemotherapie die ze momenteel krijgt.” Daarom is het voor Mette belangrijk dat iedereen goed afstand houdt. Dit zou ze dan ook graag mee willen geven aan jou. “De tip die ik mee zou willen geven aan andere jongeren is om simpelweg thuis te blijven en te videobellen met vrienden. Eventueel nog op een veilige 1,5 meter afstand met elkaar afspreken.”

Zomer
Volgens Mette hebben we zelf in de hand wat voor zomer dit gaat worden. “Ik denk dat we het zelf in de hand hebben of we nog kunnen gaan genieten van de komende zomer. Als iedereen zich de komende tijd aan de regels houdt, zou het kunnen dat de regels enigszins versoepeld kunnen worden tegen die tijd. En mocht dat niet zo zijn, dan geloof ik dat we ook op afstand kunnen genieten van het lekkere weer.”

Online project
Mette was van plan om deze zomer veel festivals en concerten te pakken. Helaas gaat dit niet door. Om dit een beetje beter te maken zou zij het tof vinden om livestreams te zien van de artiesten. “Het zou leuk zijn als meer artiesten livestreams zouden doen van hun afgelaste concert.”

Deel dit via:
Redactie