Heb jij ook een goed idee?

Online Youth Pride Alkmaar

De Online Youth Pride Alkmaar is een alternatief op de pride jongerenboot. zijn op 30 mei de grachten van Alkmaar versierd met prachtige boten en dansende mensen op deze boten. De Pride wordt nu een aantal jaar ook uitbundig gevierd in Alkmaar. Naast de volwassen worden de jongeren in LGBT-community ook zeker niet vergeten. De actieve jongerenorganisatie, Youth Pride Alkmaar bemannen onder leiding van Daan Hin en Maartje Bakker ook elk jaar een boot. Ook dit jaar waren Maartje en Daan weer bezig met het regelen van een boot om de jongeren tijdens de Pride te vertegenwoordigen in Alkmaar. Echter gooide het coronavirus roet in het eten.

Balen, maar Daan en Maartje zagen ook kansen. Samen met STAD Alkmaar bedachten ze een online alternatief voor de Youth Pride Alkmaar. Want eerlijk is eerlijk; zo’n feestelijke dag als Pride kan je niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Op zaterdag 30 mei hielden Daan en Maartje een drie uur durende livestream om zo’n alsnog iets feestelijks van de Youth Pride te maken. Afgewisseld met muziek houdt het duo toffe interviews met spraakmakende gasten uit de community. Kortom, drie uur lang vermaak en een feestje in je woonkamer. De stream is bekeken door zo’n 107 kijkers en was een feestelijk succes

PS. Wil je de stream terug kijken? Check de video! Benieuwd naar meer covid projecten? Klik dan hier. Of stuur ons een berichtje met jouw toffe plannen!


Resultaat: Een drie uur durende livestream met 107 kijkers
Fase: Afgerond