Jongeren in Quarantaine #8

Dit is de achtste  editie van Jongeren in quarantaine. Op dit moment zitten veel jongeren thuis, vanwege het COVID-19 virus. Waar houden jongeren zich mee bezig? In deze reeks leer jij jongeren in en rond Alkmaar beter kennen, en kan je hun bezigheden meenemen in jouw eigen dag!

Bij de editie van deze week is Bram Arends te gast. Via de telefoon hebben we een interview met hem afgenomen om aan hem te vragen hoe hij zichzelf bezig houdt tijdens quarantaine. Bram doet de opleiding Veva een vooropleiding voor het leger. In hoeverre wordt hij gehinderd? Dat en meer in deze editie van Jongeren in quarantaine.

School

Bram volgt zijn studie op het ROC Kop van Noord-Holland. Door het virus wat nog steeds heerst, is ook deze school gesloten. Hierdoor volgt Bram zijn studie thuis verder.

“De school is uiteraard dicht. We werken nu thuis verder met online lessen, ook krijg ik opdrachten toegestuurd wat ik thuis moet maken. Dit is allemaal best goed te doen, vind ik.”

Positief

Voor Bram is het belangrijk om zichzelf nuttig te blijven maken, in deze coronacrisis. Hierdoor weet hij zijn positiviteit goed vast te houden.

“In het begin van deze coronacrisis heb ik samen met een goede vriend van me voedselpakketten gebracht naar ouderen. En voor de rest sport ik elke dag, en ben ik veel met vrienden aan het vissen. Door fit te blijven en leuke dingen te blijven doen, blijf ik positief.”

Dit zal Bram dan ook graag mee willen geven aan jou;

“Ga lekker sporten, en doe voor de rest gewoon rustig aan. Iedereen heeft tegenwoordig een heel druk leven, geniet van deze periode waarin dat minder is. Pak gewoon lekker een biertje en ga een filmpje kijken.”

Uitrusten

Dat alles is veranderd in deze bijzondere periode is een feit. Dit brengt pluspunten maar ook minpunten met zich mee, maar wat is nou voor Bram het grootste pluspunt?

“Ik ben weer even helemaal uitgerust, omdat ik elke dag uit kan slapen. Ik kan me ook focussen op goed eten en veel hardlopen. Hierdoor voel ik me een stuk sterker.”

Maar ook voor Bram zijn er veel minpunten, dit mist Bram het meest;

“Je sociale leven valt een beetje weg. Je kan niet meer uit met vrienden of even naar de sportschool. Elke maand ging ik ook wel naar een festival, en dat is ook wel iets waar ik altijd echt naar uit keek. Nu dit allemaal niet kan word je beperkt in wat je kan doen, en dat is natuurlijk jammer.”

De zomer

Het is al duidelijk dat er geen festivals komen deze zomer, maar denk je dat we wel nog enigszins kunnen genieten van de komende zomer?

“Het is natuurlijk duidelijk geworden dat we vanaf September pas weer uit kunnen gaan, enzo. Dus ik denk dat we het deze zomer gewoon moeten hebben van lekker barbecuen met vrienden. Ook hoop ik dat we wel naar het strand mogen, dat zou alles alweer een stuk beter maken.”

Online project

Bram is een echte techno liefhebber en luistert al veel naar de livestreams van djs. Dit zou hij nog wel meer willen zien. 

“Ik luister veel naar de livestreams van bekende dj’s. Ik zou het ook wel tof vinden als dit concept wat breder aangepakt zal worden. Bijvoorbeeld een hele dag lang of iets in die richting.”

Deel dit via:
Veerle