Heb jij ook een goed idee?

Stereotypisch

Een vooroordeel is snel gemaakt, iedereen doet het zonder dat hij of zij zich ervan bewust is. Een vooroordeel heeft een negatieve associatie. Een stereotype is een product van het generaliseren en oordelen van de maatschappij. Wij vragen ons af of mensen zich onzeker voelen doordat zij wel of niet bij een stereotype horen of dat dit juist ook iets moois met zich mee kan brengen?

Online platform

Stereotypisch is een online platform waarop verhalen verschijnen van jongeren die vertellen over hun positieve of negatieve ervaringen met vooroordelen. Zij vertellen over hun eigen onzekerheden die hiermee gepaard gaan en hoe zij hier zelf mee om gaan. Check de verhalen via instagram @stereotypisch_

Drieluik

Het account is telkens opgebouwd in de kleuren van de regenboog, omdat dit staat voor diversiteit en natuurlijk erg kleurrijk is! Ieder portret wordt in drie delen verteld:

  1. Een foto waarbij de persoon net onder de douche vandaan komt. Dit omdat hij/zij dan nog geen make-up draagt en geen andere uiterlijke kenmerken heeft waaraan iemand een stereotype aan kan linken;
  2. Een quote uit zijn of haar verhaal;
  3. Een foto waarin de persoon zijn of haar kleren aan heeft en zich helemaal op zijn of haar gemak voelt op een plek in huis.
Anders is leuk!

Anders is leuk! Dat is ons motto, want als iedereen hetzelfde zou zijn dan zou de wereld mega saai zijn. Wij willen benadrukken met dit online platform dat onzekerheden er mogen zijn en dat zij jou maken tot wie je bent. Wees er trots op!

Door anders te zijn ben jij juist uniek!

Thema: Schoonheidsidealen