Jongeren in Quarantaine #9

Op dit moment zitten, vanwege het COVID-19 virus veel jongeren thuis. Nogal saai- en ff wennen want niemand weet hoe lang dit geintje gaat duren. Wij vroegen ons af: waar houden jongeren zich mee bezig? Wat doen ze om hun dag te vullen en hoe gaan ze om met verveling of eenzaamheid? In de reeks ‘Jongeren in Quarantaine’ leer jij jongeren in en rond Alkmaar beter kennen en kun je hun bezigheden meenemen in jouw eigen dag!

Bij de editie van deze week is Maurits Lambers te gast. Via de telefoon hebben we een interview met hem afgenomen om aan hem te vragen hoe hij zichzelf bezig houdt tijdens quarantaine. Maurits zit op het mediacollege en loopt momenteel zijn eerste stage, is er door de Coronacrisis nog wel werk voor hem? Dat en meer in deze nieuwe editie van Jongeren in quarantaine!

Nieuwe kansen
Maurits is 20 jaar en studeert momenteel mediaredactiemedewerker op het mediacollege. Hij bevindt zich momenteel in het 2de leerjaar en loopt deze periode stage bij Zeeman Reclamegroep. Volgens Maurits is het bedrijf niet zo hard getroffen door het virus. “Er zijn nog altijd werkzaamheden die wij kunnen verrichten, en juist door het virus zijn er ook weer nieuwe kansen. Dus nee, we zijn niet het hardst getroffen, we kunnen gewoon door blijven werken.”

Naast zijn stage wordt zijn opleiding wel gehinderd door het coronavirus. “Normaal gesproken zou ik regelmatig een terugkomdag op school gehad hebben, maar voorlopig zit dat er helaas niet in. Tegenwoordig hebben we les via Microsoft Teams, dit is wel wennen. Maar dat went inmiddels ook al steeds meer”

Blijven bewegen
Maurits gaat zelf goed om met het virus, en blijft lekker bewegen. “Ik probeer zoveel mogelijk te sporten, in plaats van voetbal bijvoorbeeld ben ik nu veel aan het hardlopen. Aangezien de sportschool ook gesloten is, ben ik buiten veel bezig met fitness oefeningen. Voor de rest heb ik in Anna Paulowna veel bewegingsvrijheid en kan ik redelijk blijven doen wat ik normaal ook zou doen.”

Voetbal
Maurits is een fanatieke voetballer en doet dit dan ook al bijna zijn hele leven lang. Momenteel is dat niet mogelijk, dit is dan ook wat Maurits het meest mist. “Ja wat ik het meest mis is de sport, voetballen vooral. Ik voetbal al bijna mijn hele leven en nu kan dat niet. Lekker met me maten op de zaterdagmiddag op het veld staan en daarna in de kantine een biertje drinken, ja dat mis ik wel hoor.”

Motto
In deze bijzondere periode is het fijn om je aan een motto vast te kunnen houden, persoonlijk raad ik die van Maurits zeker aan! “Gewoon normaal blijven doen en rekening houden met anderen. En met jezelf. Als je niet fit bent dan niet naar je werk gaan, en probeer zo gezond mogelijk te leven. Blijf vooral goed bewegen en gezond eten want voor mijn gevoel helpt dat wel. Hierdoor zou je scherper zijn en in mijn ogen minder kans maken op het virus.”

Als tip wilt Maurits dan ook graag meegeven blijf bewegen, en probeer toch afstand te houden. “Blijf gewoon lekker bewegen en houdt afstand, want hoe lastig het ook is je moet wel om je gezondheid blijven denken want, fit blijven is het belangrijkste.”

Online projecten
Maurits is een echte liefhebber van sport, en zo kijkt hij nu ook regelmatig naar het alternatief. E-sporters, de gamers die erg goed zijn in sportspellen, vindt Maurits leuk om naar te kijken.

“De e-sporters zijn momenteel erg populair, bijvoorbeeld met fifa. Dat vind ik zelf ook wel erg gaaf om naar te kijken. Ook de online toernooien van Fortnite vind ik grappig om naar te kijken, en bijvoorbeeld de simulators met Formule 1. Daar zou ik wel meer van willen zien!”

Deel dit via:
Redactie