Heb jij ook een goed idee?

Niet jouw schuld?

1 op de 5 Nederlandse jongeren heeft een schuld. Een onderwerp waar een groot taboe over heerst. Om dit te doorbreken en het probleem bij de kern aan te pakken hebben wij de ‘Niet jouw schuld’ Dilemma Route ontwikkeld!

Dilemma Route met onderdelen

‘Niet jouw schuld?’ is een interactief spel voor jongeren, waarin zij kennismaken met geldproblemen en consequenties van financiële keuzes. 

Bij de ingang krijgen de deelnemers per duo ‘geld’ en bewandelen de ‘dilemma route’. Als je een goede keuze maakt, mag je al je geld houden. Is dit niet het geval? Dan lever je een bepaald bedrag in. Aan het eind van de route kun je zien of je het goed hebt gedaan of dat je sommige keuzes anders had kunnen maken. 

Afbeelding met tekst, kaart

Automatisch gegenereerde beschrijving

Om wat afwisseling in de route te brengen, kom je verschillende onderdelen tegen: een geldboom, een gelddouche en een fotoserie. (Zie plattegrond, voor verduidelijking.) Ook bij deze onderdelen is er kans om geld te verliezen, dus let goed op! 

Waar doen we het voor?

Met dit interactieve spel delen we niet alleen tips en tricks, maar ook verhalen van mensen die zelf schulden hebben of dit hebben gehad. Daarnaast laten we zien hoe je in contact kan komen met verschillende professionals. 

Wij hopen met dit project bewustwording te kunnen creëren en informatie te verstrekken om hierbij te helpen aan schuldpreventie. Door het taboe, wat er om dit onderwerp hangt, willen we werken met een luchtige en speelse wijze. Zodat het makkelijker bespreekbaar wordt en jongeren minder schaamte voelen als ze hiermee te maken hebben.  

Plaats en tijd worden later bekend gemaakt!!

Thema: Jongeren en Schuldpreventie
Resultaat: Het taboe van schuld onder jongeren doorbreken
Fase: Realisatie