Heb jij ook een goed idee?

Burn it on is voor jongeren met stressklachten

Burn-it-on is voor jongeren met stressklachten. Samen laten we je vuurtje weer aanwakkeren.

Anne Behrendt

Burn it on is gerealiseerd door Anne Behrendt, 23 jaar. Anne woont in Alkmaar en is momenteel bezig met het afronden van haar hbo-studie. Op haar 22e kreeg zij een burn-out. Het begon op haar 18e met paniekaanvallen en drie jaar later begon ze ook fysieke verschijnselen te krijgen. Vaak ziek en vermoeid, iets wat niet bij een twintiger past. Op een gegeven moment kon ze niet meer. Ze moest noodgedwongen stoppen met haar werk, haar studie stond on-hold en haar sociale leven liep niet meer zoals vroeger.  Ze was opgebrand en haar omgeving begreep hier weinig van. Om meer begrip te creëren voor burn-outs onder jonge mensen wil Anne het evenement Burn it on organiseren. 

Tijdens het ziekteproces van haar burn-out merkte Anne dat er veel onbegrip was in haar directe omgeving. “Waarom kan je wel naar een verjaardag, maar niet werken”. Tussen al die ambitieuze twintigers stond Anne stil. Pijnlijk voor Anne, maar soms ook onbegrijpelijk voor leeftijdsgenoten. Terwijl Anne haar vriendinnen aan hun carrières begonnen, had Anne moeite met een boodschappenlijstje onthouden. Dit frustreerde enorm en die frustratie kon zij lastig kwijt in haar omgeving. Zij begrepen haar frustratie wel, maar echt begrijpen wat het is om niet meer normaal boodschappen te kunnen doen als twintiger; dat is moeilijk voor te stellen. Anne stond er alleen voor en dat zorgde voor eenzaamheid en veel druk en stress. Om dit bij andere jongeren met een burn-out te voorkomen en om het begrip ‘burn-out’ vatbaar te maken voor leeftijdsgenoten en naasten; is Burn it on georganiseerd. 

Het event

Burn-it-on is voor jongeren met stressklachten. Tijdens dit event kregen naasten een kijkje in het hoofd van de jongere met stressklachten. Zo sprak Bas van Pelt over stress en je lichaam, was er een treat yourself markt met behandelmethodes, kon je meedoen aan yogasessies, een heerlijke massage krijgen en was er een portretreeks over jongeren met een burn out en hun verhaal. Dit allemaal om naasten meer bewust te maken van de ziekte en jongeren te laten zien dat ze niet alleen zijn. De avond was een succes. Zo’n 70 bezoekers hebben genoten van een stressvrije avond vol amusement en informatie. Benieuwd naar hoe de avond eruit zag? Check dan de Instagram / Facebook of bekijk de aftermovie!

burn-it-on is voor jongeren met stressklachten

Foto’s: JVDphotography

Benieuwd naar meer Alkmaarse STADprojecten? Klik dan hier! of kom een keer langs


Resultaat: Een druk bezocht event dat alle klanten van stress onder jongeren heeft belicht
Fase: Afgerond